Woodstockowe Pociągi ;) |
Autor |
Wiadomość |
boksu
Na pewno offtopuje the stoppable force

Wiek: 38 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 810 Skąd: blisko Płońska
|
Wysłany: Nie 26 Maj, 2013
|
|
|
Czyli już w obecnym rozkładzie mamy ładnie 6 składów z Warszawy, wygląda na to że powstaną dwa węzły przesiadkowe (W-wa i Poznań) co jest dobra wiadomością. Ciekawi mnie tylko jaki tabor wystawią, czy Bipy z byczkami jak rok temu, czy kible. |
|
|
|
 |
JakubWedrowycz
Ogarniacz PKP
|
Wysłany: Nie 26 Maj, 2013
|
|
|
boksu napisał/a: | Czyli już w obecnym rozkładzie mamy ładnie 6 składów z Warszawy, wygląda na to że powstaną dwa węzły przesiadkowe (W-wa i Poznań) co jest dobra wiadomością. Ciekawi mnie tylko jaki tabor wystawią, czy Bipy z byczkami jak rok temu, czy kible. |
Tu zmian nie będzie, obsługa taka sama jak w zeszłym roku, trochę tak trochę tak. |
|
|
|
 |
boksu

|
Wysłany: Pon 27 Maj, 2013
|
|
|
Chodzi mi o tabor ze stoleclicy, rok temu z Wawy z tego co pamiętam tylko byczki z piętrusami były :) |
|
|
|
 |
Amareichi
Coś już napisał Nanananabatman

|
|
|
|
Albo mi się wydaje, albo te piętrowe są bardziej praktyczne. Mieści się dwa razy więcej osób, nieprawdaż? |
|
|
|
 |
Niez
Junior Admin

Wiek: 36 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 1569 Skąd: Siódme piętro.
|
|
|
|
W upale to niekoniecznie.Ale ludzi się mnóstwo mieści. |
|
|
|
 |
paolina.zet
Coś już napisał

|
|
|
|
a przejechałabym się takim piętrusem |
|
|
|
 |
Mazu
Typowy spamer Ninja z Kazachstanu

|
|
|
|
Za mną 6 podróży piętrusami (3 na Wood i 3 z Wooda)... co mogę powiedzieć...
Najfajniejsze jest uczucie, gdy śpisz 10 h na schodach, a potem własne łóżko wydaje się dziwnie płaskie... Polecam! |
|
|
|
 |
Niez
Junior Admin

Wiek: 36 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 1569 Skąd: Siódme piętro.
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013
|
|
|
Mazu napisał/a: | Za mną 6 podróży piętrusami (3 na Wood i 3 z Wooda)... co mogę powiedzieć...
Najfajniejsze jest uczucie, gdy śpisz 10 h na schodach, a potem własne łóżko wydaje się dziwnie płaskie... Polecam! |
Najprawdziwsza prawda,tak samo mojsza jak i twojsza!:D
Schody w pociągu są wygodniejsze od podłogi. |
|
|
|
 |
JakubWedrowycz
Ogarniacz PKP
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013
|
|
|
Niez napisał/a: | W upale to niekoniecznie.Ale ludzi się mnóstwo mieści. |
Na Uctoku współczynnik upakowania dla taboru kolejowego wynosi x2 :) |
|
|
|
 |
boksu

|
Wysłany: Śro 29 Maj, 2013
|
|
|
Piętrusy nie są złe, tak długo jak można otworzyć okno, lub ma się miejsce w przedsionku przy drzwiach, gorzej jak okna są nieotwiernalne :\ klimy w nich nie uświadczy i po kilku godzinach podróży nie ma czym oddychać w środku. |
|
|
|
 |
Radosław Lubor
Typowy spamer
|
Wysłany: Czw 30 Maj, 2013
|
|
|
Piętrusy, a dokładniej ich przedsionki rządzą :D Najlepsze i najklimatyczniejsze pociągi jakie istnieją. Jeżdżący, piętrowy, jednogwiazdkowy hotel, aż czuć od nich klimat woodstocku |
|
|
|
 |
JakubWedrowycz
Ogarniacz PKP
|
|
|
|
boksu napisał/a: | Piętrusy nie są złe, tak długo jak można otworzyć okno, lub ma się miejsce w przedsionku przy drzwiach, gorzej jak okna są nieotwiernalne :\ klimy w nich nie uświadczy i po kilku godzinach podróży nie ma czym oddychać w środku. |
Brak klimy=otwieralne okna= świeże powietrze. Niestety przy takiej ilości pasażerów jak na PW klima byłaby mocno niewydolna i byłyby problemy takie jakie miała DB w zeszłym roku podczas upałów (omdlenia, 50oC w wagonie, pasażerowie zaczynali tłuc szyby żeby się nie podusić).
Stary poczciwy EN57 jeszcze długo będzie podstawowym pojazdem trakcyjnym na Woodstoku. |
|
|
|
 |
boksu

|
|
|
|
oj wiem, ale w BIPach rok temu okna potrafiły być zaspawane, co nie było zbyt nie miłe :\ trafił mi się taki wagon na powrót to nie było nic miłego dopóki za Poznaniem nie ubyło ludzi i nie przeniosłem się do przedsionka. |
|
|
|
 |
Radosław Lubor
Typowy spamer
|
|
|
|
boksu napisał/a: | oj wiem, ale w BIPach rok temu okna potrafiły być zaspawane, co nie było zbyt nie miłe :\ trafił mi się taki wagon na powrót to nie było nic miłego dopóki za Poznaniem nie ubyło ludzi i nie przeniosłem się do przedsionka. |
Raz w lecie przeładowali pociąg, ludź na ludziu, zaspawali okna i ludzie zaczęli się dusić, a przecież zdarzają się osoby chore czy z problemami z oddychaniem, to powybijali część okien, to PKP zrobiło aferę, że łudstokowi chuligani demolują pociągi i przylepili wtedy łątkę chuliganów łudstokowiczom, bo była afera na cały kraj i "symbol" zachowania na łudstoku Lepiej by się ludzie podusili, byleby okna były całe |
|
|
|
 |
JakubWedrowycz
Ogarniacz PKP
|
Wysłany: Pią 31 Maj, 2013
|
|
|
Radosław Lubor napisał/a: |
Raz w lecie przeładowali pociąg, ludź na ludziu, zaspawali okna i ludzie zaczęli się dusić, a przecież zdarzają się osoby chore czy z problemami z oddychaniem, to powybijali część okien, to PKP zrobiło aferę, że łudstokowi chuligani demolują pociągi i przylepili wtedy łątkę chuliganów łudstokowiczom, bo była afera na cały kraj i "symbol" zachowania na łudstoku Lepiej by się ludzie podusili, byleby okna były całe |
Temat uszkodzeń taboru na PW ma dwie strony medalu. Z jednej strony lecą pojedyncze szyby gdy robi się duszno (co roku kładziony jest dość spory nacisk na to aby przed wyjazdem wszystkie okna były otwieralne) z drugiej zaś strony pojawiają się niczym nie uzasadnione celowe dewastacje takie jak cięcie siedzeń, graffiti (nawet uwiecznione na filmie- nie wiem gdzie tu powód do radości), czy plaga wrzutek flamastrami.
Sensację robią media- co roku odwiedza nas urocza ekipa z telewizji na siłę szukająca dziury w całym. |
|
|
|
 |
xXXxGumisxXXx
Rozkręca sie

|
Wysłany: Pią 31 Maj, 2013
|
|
|
Co do pociągów to nas rok temu w Zielonej zadziwiło, że podstawili EN57 z nowszej serii. Pierwsza reakcja to wtf, przecież to niemożliwe aby dali taki śliczniusi skład dla "bandyterii" z Brudstocka, ale w czasie jazdy nie doszło do poważniejszego uszkodzenia, pomijając kolesia który był już w uj podpity i na*******al za każdym razem drzwiami jakby dawno żadnych na oczy nie widział, a jadąc jeszcze do Zielonej starszą Enką, to jedną parę o mało nie wy***al w kosmos.
JakubWedrowycz napisał/a: | Sensację robią media- co roku odwiedza nas urocza ekipa z telewizji na siłę szukająca dziury w całym. |
Jak nie znajdą, to sami wymyślą lub przekręcą wypowiedź byleby coś wyemitować, a Kowalski to kupi bez mrugnięcia okiem. |
|
|
|
 |
tdsl
Forumowy prawiczek

|
Wysłany: Wto 11 Cze, 2013
|
|
|
Ciekawe, czy z Gdyni będzie tak jak rok temu jeden, czy - dla odmiany - wcale. :) Miałem tyle szczęścia, że się zatrzymał tak, że drzwi były naprzeciwko mnie, gdy stałem na peronie, ale nie wiem, czy też tak dobrze tym razem pójdzie, hmmm. |
|
|
|
 |
Mazu

|
|
|
|
tdsl, po 3 podróżach na Wooda z Gdyni i 3 powrotach pociągami bezpośrednimi oraz bardzo ludzkich warunkach w zeszłym roku jestem zdania, że najlepiej jechać TLK do Poznania i tam się przesiąść na Woodstockowy. Amen. |
|
|
|
 |
JakubWedrowycz
Ogarniacz PKP
|
|
|
|
Mazu napisał/a: | tdsl, po 3 podróżach na Wooda z Gdyni i 3 powrotach pociągami bezpośrednimi oraz bardzo ludzkich warunkach w zeszłym roku jestem zdania, że najlepiej jechać TLK do Poznania i tam się przesiąść na Woodstockowy. Amen. |
Bardziej polecałbym przez Szczecin jak z trójmiasta. W Poznaniu zbiegają się pociągi z całej Polski i będzie znacznie tłoczniej. |
|
|
|
 |
Mazu

|
|
|
|
Napisałam to w kontekście zeszłego roku, nie wiem jak będzie tym razem, ale rok temu parę pociągów startowało z Poznania, że trochę czekaliśmy na przesiadkę, a potem jechały 2 -> jeden z Warszawy, drugi zaczynał w Poznaniu. I było tłoczno, ale udało nam się nawet usiąść.
Podejrzewam, że te w Szczecinie też będą dość wypełnione - jak każde Woodstockowe. No i dość istotna sprawa, mojej ekipie się opłaca bardziej jechać do Tczewa (ew. Gdańska Głównego) niż do Gdyni, więc jest to mimo wszystko różnica w czasie przejazdu - jechać 4 h do Poznania (0,5 Tczew + 3,5 Poznań), albo 6 do Szczecina (1h Gdynia + 5h Szczecin)... A ten czas w Poznaniu można przeznaczyć na próbowanie wbicia się do pociągu.
Ale z tym to się zobaczy, jak bliżej będzie do pełnych rozkładów pociągów dodatkowych. |
|
|
|
 |
tdsl
Forumowy prawiczek

|
Wysłany: Śro 12 Cze, 2013
|
|
|
Cała aglomeracja trójmiejska + okolice są wdzięczne za wskazówki ;) I tak dojedziemy na Wooda, ale warto by było wziąć pod uwagę, że to jedna z największych metropolii i wielu przesiadkowiczów w tej okolicy będzie. Naprawdę wielu. Wielu, wielu, wielu. Nie zmyślam, widziałem. |
|
|
|
 |
|