Woodstockowe Pociągi ;) |
Autor |
Wiadomość |
Ankosik
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Nie 28 Lip, 2013
|
|
|
jadę w tym roku pierwszy raz na Woodstock i nie wszystko do końca ogarniam, więc proszę się nie śmiać z mojego pytania. Czy uda mi się jeszcze wsiąść do pociągu w Opolu, jeżeli startuje on z Krakowa? w sensie czy zdołam się upchnąć, czy będzie tak załadowany, że nawet palca się nie wciśnie? :) |
|
|
|
|
Maxpiro
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Ankosik napisał/a: | jadę w tym roku pierwszy raz na Woodstock i nie wszystko do końca ogarniam, więc proszę się nie śmiać z mojego pytania. Czy uda mi się jeszcze wsiąść do pociągu w Opolu, jeżeli startuje on z Krakowa? w sensie czy zdołam się upchnąć, czy będzie tak załadowany, że nawet palca się nie wciśnie? :) |
Rok temu jechałem z Opola w nocy z poniedziałku na wtorek, a pociąg ten startował chyba właśnie z Krakowa. O dziwo dało się wsiąść bez żadnych większych problemów, ciasno robiło się dopiero po drodze. |
|
|
|
|
Ankosik
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Dzięki uspokoiłeś mnie trochę :P |
|
|
|
|
konkooks
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Witam. Zamówiłem przez stronę internetową bilety na musicREGIO. Zamówiłem dwa bilety tam i z powrotem dla dwóch osób. Jednak po wydrukowaniu okazało się że wszystkie bilety są na moje konto. Czy jest możliwość aby pojechała ta druga osoba na biletach które są na mnie ? |
|
|
|
|
Wysza
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Właścicielem kupowanego biletu (biletów) jest osoba, której dane są podanej poniżej. Podczas kontroli biletu niezbędne jest okazanie przez właściciela podanego poniżej dokumentu ze zdjęciem (dokument musi należeć do właściciela biletu). Właściciel biletu podczas kontroli wskazuje osoby, które podróżują na podstawie okazanego i zweryfikowanego biletu. Info ze strony na której zakupujesz bilet |
|
|
|
|
konkooks
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Czyli może mój kolega jechać na bilecie który wystawiony jest dla mnie i po prostu powiem podczas kontroli że to na niego jest bilet ? |
|
|
|
|
Jaaasiek
Po co tyle piszesz ?
Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2012 Posty: 1637 Skąd: Drink Team Żywiec
|
Wysłany: Pon 29 Lip, 2013
|
|
|
Tak. Ty jesteś właścicielem biletu i Ty wybierasz osoby które się pod niego podpinają. |
|
|
|
|
skowytobi
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę, więc biletu jeszcze nie mam. Najpewniej wsiadam w Jabłonowie, stąd pytanie: przed odjazdem (noooc, głucha nooooc) uda mi się zakupić bilet na stacji albo w pociągu? ;c |
|
|
|
|
K2
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
skowytobi napisał/a: | Jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę, więc biletu jeszcze nie mam. Najpewniej wsiadam w Jabłonowie, stąd pytanie: przed odjazdem (noooc, głucha nooooc) uda mi się zakupić bilet na stacji albo w pociągu? ;c |
W kasie pewnie nie. Ale najprościej kupić tu:
https://www.biletyregiona...start/woodstock
Wybierasz datę, pociąg, płacisz, drukujesz i masz. :) A jak wybierzesz opcję TAM i POWRÓT to automatycznie naliczy dla biletu powrotnego niższą cenę.
I potem z takim biletem z netu w Kostrzynie też będzie prościej przez bramki do pociągu przejść niż z takim z kasy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Niez
Junior Admin
Wiek: 36 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 1569 Skąd: Siódme piętro.
|
|
|
|
Jeżeli kasa będzie otwarta to powinieneś kupić bilet bez problemu,również na pociąg dodatkowy. |
|
|
|
|
Chester
Rozkręca sie
Wiek: 31 Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 205 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
|
|
|
Jedzie ktoś jutro Garbikiem? Jak tak to proszę o Priv :D |
|
|
|
|
Seidhe
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Tak się zastanawiam jak zrobić z powrotem. Otóż mamy zamiar ze znajomymi wracać 5.08 w poniedziałek. Do Warszawy z Kostrzyna musimy jechać z przesiadką w Krzyżu i teraz mamy zagwozdkę. Jechać pociągiem o 13:03 z Kostrzyna, który dojeżdża do Krzyża o 14:39, a następnie przesiadać się w pociąg, który wyrusza do Warszawy o 15:18 (40 minut przerwy między tymi dwoma połączeniami) czy może wyruszyć już wcześniej (około 11) i dłużej pomęczyć się w Krzyżu, ale mieć pewność, że się nie spóźnimy. Czy owe pociągi do Krzyża mają duże opóźnienia? |
|
|
|
|
ia_nn
Rozkręca sie
|
|
|
|
W zeszłym roku pociąg z Kostrzyna do Krzyża jakos kolo godziny 14 miał masakryczne opoznienie, ale pociąg do Warszawy poczekał na nas (z dobrą godzinę !!) :) z tym że było to w niedziele czyli dniu powrotów z woodstocka a wtedy nawet pkp mówi bardziej ludzkim głosem. Z drugiej jednak strony w poniedzialek powinny byc juz luzy i pociąg nie poqwinbien spoznic sie dluzej niz 20 minut. |
|
|
|
|
Oposowa
Forumowy prawiczek UMYTYCH PRZYTULĘ!
|
|
|
|
Czy woodstockowe pociagi czekają na spóźnione RegioEkspress? |
|
|
|
|
czypoczy
Coś już napisał
|
|
|
|
nie wie ktoś czy na gdańskim w wawie jutro o 6 będą czynne kasy? |
|
|
|
|
yasiers
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013
|
|
|
Czy Przewozy Regionalne moją jakąś bezpłatną infolinię, lub biuro obsługi klienta? Na mojej trasie pospadały rano (bo straszna nawałnica się zrobiła) drzewa i trakcja była nieprzejezdna. Dlatego też przed wyjazdem chciałbym się upewnić czy uda im się to ogarnąć do popołudnia - stąd też potrzeba numeru.
Znalazłem jeden: 703202020, ale ze stawką 1,23zł za minutę. Nie wiedziałem że jeszcze ktoś się bawi w takie zdzieranie kasy...
Jak macie jakiś numer, to pomóżcie ;) |
|
|
|
|
JakubWedrowycz
Ogarniacz PKP
|
Wysłany: Wto 30 Lip, 2013
|
|
|
yasiers napisał/a: | Czy Przewozy Regionalne moją jakąś bezpłatną infolinię, lub biuro obsługi klienta? Na mojej trasie pospadały rano (bo straszna nawałnica się zrobiła) drzewa i trakcja była nieprzejezdna. Dlatego też przed wyjazdem chciałbym się upewnić czy uda im się to ogarnąć do popołudnia - stąd też potrzeba numeru.
Znalazłem jeden: 703202020, ale ze stawką 1,23zł za minutę. Nie wiedziałem że jeszcze ktoś się bawi w takie zdzieranie kasy...
Jak macie jakiś numer, to pomóżcie ;) |
Będzie ogarnięte.
Oposowa napisał/a: | Czy woodstockowe pociagi czekają na spóźnione RegioEkspress? |
Nie.
Seidhe napisał/a: | Tak się zastanawiam jak zrobić z powrotem. Otóż mamy zamiar ze znajomymi wracać 5.08 w poniedziałek. Do Warszawy z Kostrzyna musimy jechać z przesiadką w Krzyżu i teraz mamy zagwozdkę. Jechać pociągiem o 13:03 z Kostrzyna, który dojeżdża do Krzyża o 14:39, a następnie przesiadać się w pociąg, który wyrusza do Warszawy o 15:18 (40 minut przerwy między tymi dwoma połączeniami) czy może wyruszyć już wcześniej (około 11) i dłużej pomęczyć się w Krzyżu, ale mieć pewność, że się nie spóźnimy. Czy owe pociągi do Krzyża mają duże opóźnienia? |
W poniedziałek rozkład jazdy wróci juz do normalności i czasy na przesiadkę będą wystarczające. |
|
|
|
|
|