pociągi na Woods 2016 |
Autor |
Wiadomość |
outi
Lubi pieprzyć
|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2016
|
|
|
Pająk napisał/a: | Z racji tego, że nie mam za bardzo co robić w pracy sprawdziłem sobie ceny biletów. Powiem szczerze, że trochę mnie zgięło. 109zł w dwie strony z BDG. To za 200zł mam przejazd dla 4 osób autem w dwie strony. Ktoś mnie uświadomi kiedy pociągi tak podrożały? Bo dawno nie jeździłem |
Podzielili na 3 strefy i takie jaja są. |
|
|
|
|
Swarog
Rozkręca sie Ksylenowy Wojownik Wioski Wikingów
|
|
|
|
Pająk napisał/a: | Z racji tego, że nie mam za bardzo co robić w pracy sprawdziłem sobie ceny biletów. Powiem szczerze, że trochę mnie zgięło. 109zł w dwie strony z BDG. To za 200zł mam przejazd dla 4 osób autem w dwie strony. Ktoś mnie uświadomi kiedy pociągi tak podrożały? Bo dawno nie jeździłem |
Pociągi Woodstockowe są wyjątkowo drogie - droższe niż TLK i IC na tej samej trasie. A standard osobówki, i to kiepskiej. Warto rozważyć inne opcje niż woodstockowy. |
|
|
|
|
bimbina
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Wszystko aby jak najmniej ludzi pojechało na Woodstock.... |
|
|
|
|
Jaaasiek
Po co tyle piszesz ?
Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2012 Posty: 1637 Skąd: Drink Team Żywiec
|
|
|
|
Swarog napisał/a: | Pająk napisał/a: | Z racji tego, że nie mam za bardzo co robić w pracy sprawdziłem sobie ceny biletów. Powiem szczerze, że trochę mnie zgięło. 109zł w dwie strony z BDG. To za 200zł mam przejazd dla 4 osób autem w dwie strony. Ktoś mnie uświadomi kiedy pociągi tak podrożały? Bo dawno nie jeździłem |
Pociągi Woodstockowe są wyjątkowo drogie - droższe niż TLK i IC na tej samej trasie. A standard osobówki, i to kiepskiej. Warto rozważyć inne opcje niż woodstockowy. |
Płacisz za to za to, że jest impreza całą drogę i nikt się nie czepia. Gdyby ludzie szanowali podstawione pociągi co roku, to nie byłoby mowy o zawyżaniu cen. |
|
|
|
|
Swarog
Rozkręca sie Ksylenowy Wojownik Wioski Wikingów
|
|
|
|
Jaaasiek napisał/a: | Swarog napisał/a: | Pająk napisał/a: | Z racji tego, że nie mam za bardzo co robić w pracy sprawdziłem sobie ceny biletów. Powiem szczerze, że trochę mnie zgięło. 109zł w dwie strony z BDG. To za 200zł mam przejazd dla 4 osób autem w dwie strony. Ktoś mnie uświadomi kiedy pociągi tak podrożały? Bo dawno nie jeździłem |
Płacisz za to za to, że jest impreza całą drogę i nikt się nie czepia. Gdyby ludzie szanowali podstawione pociągi co roku, to nie byłoby mowy o zawyżaniu cen. |
Dlatego też wolę zapłacić mniej i wrócić w bardziej komfortowych warunkach, mimo że z przesiadką. Na woodstock pewnie i bym odżałował te dodatkowe 20zł i pojechał, ale we wtorek to mnie już nie urządza. |
|
|
|
|
clover93
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
Swarog napisał/a: | Pająk napisał/a: | Z racji tego, że nie mam za bardzo co robić w pracy sprawdziłem sobie ceny biletów. Powiem szczerze, że trochę mnie zgięło. 109zł w dwie strony z BDG. To za 200zł mam przejazd dla 4 osób autem w dwie strony. Ktoś mnie uświadomi kiedy pociągi tak podrożały? Bo dawno nie jeździłem |
w sumie to zależy, np mi z Tarnowa na studenckim opłaca się w 2 strony za 67zł, bo jakby mi przyszło jechać TLK to kilka przesiadek i drożej by wyszło |
|
|
|
|
GdoA
Forumowy prawiczek Zajawkowicz
|
Wysłany: Pią 08 Lip, 2016
|
|
|
Wiecie może jak to jest ze sprawdzaniem legitymacji studenckich? Sprawdzają czy raczej nie?
Kupiłem bilet ze znizka studencka ale niestety legitymacje zgubiłem |
|
|
|
|
Jaaasiek
Po co tyle piszesz ?
Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2012 Posty: 1637 Skąd: Drink Team Żywiec
|
|
|
|
Raczej sprawdzają :/ Nie dasz rady zaświadczenia zdobyć? |
|
|
|
|
GdoA
|
|
|
|
Oj może być cięzko bo studiuje daleko od miasta rodzinnego i nie wiem czy dam rade się tam pojawic przed wyjazdem ://
kurde troche słabo w takim razie :( |
|
|
|
|
clover93
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
sprawdzają tak jak normalnie w pociągu |
|
|
|
|
GdoA
|
|
|
|
W kolejach wielkopolskich którymi jeżdżę przeważnie tylko pytaja czy jest legitymacja i nawet nie sprawdzają. mam nadzieje, żę teraz też tak bedzie :) |
|
|
|
|
clover93
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
w małopolskiej kolei jeszcze się nie spotkałem żeby tylko na słowo uwierzyli (może nie jeżdżę często ale kilkanaście razy i za każdym razem chcieli widzieć), i z tego co się dowiedziałem teraz od dziewczyny która średnio raz w tygodniu jedzie to też za każdym razem musiała pokazywać, a tamtym roku jak jechałem na wood to też kilka razy kazali pokazać
ale trzymam kciuki że Tb uwierzą na słowo ;) |
|
|
|
|
GdoA
|
|
|
|
To widze, że może być ciężko i nie wiem co teraz :/ jak mnie nie wpuszczą do pociągu to tragedia |
|
|
|
|
clover93
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
wpuścić wpuszczą, w trakcie jazdy najwyżej zapytają
w tamtym roku jak jechałem to jeden był całkiem bez biletu ale jeszcze w pierwszej godzinie (podróż trwała 14h) zanim sprawdzali bilety upił się i obrzgał i poszedł spać na całą trasę to że nikt nie podszedł by go sprawdzić ;)
edit: 19.07.2016
GdoA napisał/a: | Wiecie może jak to jest ze sprawdzaniem legitymacji studenckich? Sprawdzają czy raczej nie? |
jak wracałem w niedzielę porannym, to zaczęli chodzić dopiero w na granicy śląska/małopolski i w ciągu 2h były 3 kontrole (a przez poprzednie 10h wgl żaden się nie pojawił), i bardzo zróżnicowani, jeden był strasznie sztywny ale tylko popatrzył na bilet, nie chciał legitymacji, ale drugi niby żartować się z nim dało spokojnie ale za to nie popuścił, sprawdzał legitymacje i kazał płacić jak ktoś nie miał (nawet jeden koleś jakiś miesiąc wcześniej skończył 26lat to mu nie popuścił z legitymacją studencką i musiał dopłacić różnicę), trzeci to całkowita wyjebka, daliśmy mu bilet bo mieliśmy wydrukowany w dwie strony na jednej kartce to sprawdził bilet do kostrzyna i był zadowolony :D
tak, że to naprawdę zależy od szczęścia/pecha |
|
|
|
|
|