Przesunięty przez: Kefir Nie 22 Lip, 2012 |
Joachim Gauk i Bronisław Komorowski |
Autor |
Wiadomość |
Udun
Na pewno offtopuje
|
Wysłany: Pon 23 Lip, 2012
|
|
|
...i tu się mylicie- Owsiak zawsze mówił,że to Festiwal dla Wszystkich...szkoda, że prezydenci nie będą w ASP tylko na otwarciu-ale to już inna sprawa...pamiętam jak rok/dwa temu występował jakiś zespół i były gwizdy...Jurek przerwał koncert -"odważnym w tłumie" powiedział,że jak się nie podoba to nie muszą przyjeżdżać...a co do Takiego rozpoczęcia- będzie ciężko, aż szkoda... |
|
|
|
 |
wiśniowy
Forumowy prawiczek

|
|
|
|
boksu napisał/a: | Ja akurat, o ile NIE jestem za obecnością jakichkolwiek aktywnych polityków na PW i chcę aby ta impreza była jak najdalej od jakiejkolwiek polityki, ale jednak panowie prezydenci odważyli się przyjechać i podjęli taką, a nie inną decyzję. Ja pójdę pewnie posłuchać co mają do powiedzenia, bo nie jest powiedziane że mają mówić o polityce (o ile sami woodstockowicze zaraz nie zejdę na tematy polityczne, co może się zdarzyć).
Jak komuś się nie podoba ich obecność i nie może jej zdzierżyć, proszę niech nie rzuca w nich błotem i glanami, tylko wyrazi sprzeciw milczeniem, protestujmy ciszą i ignorowaniem głów państw.
Rzucanie w ich stronę różnymi epitetami nic nie poprawi, a da potrawkę mediom i ojcu dyrektorowi żeby dudnić jaki to woodstock jest zły i nie ma szacunku dla głów państw, takie coś zostawmy panu prezesowi, a sami zachowajmy się jak ludzie i miejmy wyjebane:D
Pomysł ciekawy też jest żeby do namiotu ASP na spotkanie z nimi w ramach protestu przyjść bez koszulek, na gołe klaty (panie mogą na gołe staniki), ale może to już być uznane jako obraza głowy państwa, nie jest prawnikiem, pewności nie mam. |
Też jestem tego zdania co ty, nie podoba mi się ich obecność. ale nie będę rzucał epitetami, błotem czy tym podobnym. Nie róbmy wiochy.
[ Dodano: Pon 23 Lip, 2012 ]
Udun napisał/a: | ...i tu się mylicie- Owsiak zawsze mówił,że to Festiwal dla Wszystkich...szkoda, że prezydenci nie będą w ASP tylko na otwarciu-ale to już inna sprawa...pamiętam jak rok/dwa temu występował jakiś zespół i były gwizdy...Jurek przerwał koncert -"odważnym w tłumie" powiedział,że jak się nie podoba to nie muszą przyjeżdżać...a co do Takiego rozpoczęcia- będzie ciężko, aż szkoda... |
Prezydenci będą na otwarciu i również w ASP. |
|
|
|
 |
Udun
Na pewno offtopuje
|
|
|
|
..a powinni być tylko na ASP...ale nic już się na da zrobić...można nie bić brawa, można odwrócić się tyłem do nich i zachować całkowitą ciszę...szkoda psuć sobie i innym festiwal... |
|
|
|
 |
Viking
Typowy spamer I swój żywot przed nicością ratuje

Wiek: 49 Dołączył: 19 Lip 2011 Posty: 1009 Skąd: South Pomerania
|
|
|
|
Niech Bronek lepiej wskoczy w glany i pod grzybka, wtedy poczuje co to wolność. |
|
|
|
 |
berndsen
Rozkręca sie hopsahopsaturlajdropsa

|
|
|
|
Ponoć woodstock jest dla wszystkich, więc czemu prezydent jest przez was nie mile widziany? Mam powody twierdzić, że jest świetnym człowiekiem - już omijając funkcję jaką pełni. Może i on będzie się chciał napić piwa, być na jakimś koncercie itp. Ja chętnie się z nim spotkam na ASP, posłucham co ma do powiedzenia, swoje zdanie wyrobię i pójdę w siną dal bawić się dalej. |
|
|
|
 |
Szczurek
Coś już napisał
|
|
|
|
Pan Komorowski jest urzędującym obecnie prezydentem, a to przeczy idei nie zapraszania CZYNNYCH polityków. Byłych może ok, ale obecnych? Rządzących? Ale chętnie mu zadam kilka pytań, tylko obawiam się, że mnie ABW wyprowadzi. |
|
|
|
 |
Viking

|
|
|
|
Prezydent nie powinien bać się żadnych pytań, zresztą myślę że będzie na luzie. |
|
|
|
 |
Rosa
Lubi pieprzyć Co ty wiesz o sztuce!?

|
|
|
|
Myślę, że jest na tyle ogarnięty, by zdawać sobie sprawę, w co się pakuje i z jakim typem rozmówców może mieć do czynienia. Bezpośrednie, ciężkie pytania raczej nie powinny go zaskoczyć.
Ale Bronek swoją drogą, a równie ciekawe rzeczy może nam powiedzieć i drugi prezydent. |
|
|
|
 |
dezaprobator
Stara Gwardia
Wiek: 40 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: Wto 24 Lip, 2012
|
|
|
Ja chętnie się go spytam, czemu pozwolił na zmianę ustawy o organizacji imprez masowych tak, że w tym roku będą barierki na PW. |
|
|
|
 |
Du-Ray
Forumowy prawiczek
Wiek: 34 Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 14 Skąd: Starogard Gdański
|
|
|
|
 |
Sal_P
Rozkręca sie chliporzyg odwantorniony
Wiek: 32 Dołączył: 20 Gru 2011 Posty: 287 Skąd: San Skarżysko
|
Wysłany: Śro 25 Lip, 2012
|
|
|
Miejmy nadzieje, ale nawet jeśli - to dzięki organizatorom, którzy, jak mi się zdaje, dwoją się i troją, żeby wszystkie te przepisy dotyczące organizacji imprez masowych interpretować najbardziej swobodnie jak się da. I chwała im za to.
Wybaczcie offtop. Owszem, urzędujących polityków miało nie być - ale prezydent jest jednak jeden, reprezentuje wszystkich Polaków i przed wszystkimi odpowiada. Jak dla mnie można uczynić wyjątek. |
|
|
|
 |
Szczurek
Coś już napisał
|
|
|
|
No osobiście uważam, że prezydent (w demokratycznym kraju) nie odpowiada przed nikim, a nie przed wszystkimi. |
|
|
|
 |
Viking

|
|
|
|
To wtedy po co taki prezydent. |
|
|
|
 |
Szczurek
Coś już napisał
|
|
|
|
Do reprezentowania kraju. To, że reprezentuje ludzi nie znaczy, że odpowiada za to co robi. W małej skali masz to samo w przypadku właściciela sp z o.o. |
|
|
|
 |
Viking

|
Wysłany: Czw 26 Lip, 2012
|
|
|
Zgoda, że prezydent reprezentuje swój naród, ale jeśli założymy że przed nikim nie odpowiada, to generalnie może robić i mówić co chce.
Właściciel a spółka z o.o. w porównaniu prezydent - naród, to trochę nie tak, bo my nie jesteśmy jego własnością. |
|
|
|
 |
Rysy
Coś już napisał

|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2012
|
|
|
A może właśnie poznamy Bronka jako człowieka a nie jako polityka. |
|
|
|
 |
Sal_P
Rozkręca sie chliporzyg odwantorniony
Wiek: 32 Dołączył: 20 Gru 2011 Posty: 287 Skąd: San Skarżysko
|
Wysłany: Pią 27 Lip, 2012
|
|
|
Szczurek napisał/a: | No osobiście uważam, że prezydent (w demokratycznym kraju) nie odpowiada przed nikim, a nie przed wszystkimi. |
Wręcz przeciwnie - aby nazwać kraj demokratycznym, każdy urzędujący w nim polityk powinien przed kimś odpowiadać.
W Polsce, o ile się nie mylę, istnieje nawet coś takiego jak obywatelskie wotum nieufności dla prezydenta i premiera. Nie wspomnę już o odpowiedzialności przed opinią publiczną, którą - w dobie internetu - tworzymy wszyscy.
Rysy napisał/a: | A może właśnie poznamy Bronka jako człowieka a nie jako polityka. |
Jak mnie znajdziesz na polu to masz u mnie browar za tego posta ;) |
|
|
|
 |
Szczurek
Coś już napisał
|
Wysłany: Nie 29 Lip, 2012
|
|
|
Cytat: | Właściciel a spółka z o.o. w porównaniu prezydent - naród, to trochę nie tak, bo my nie jesteśmy jego własnością. |
O tym możemy pogadać w wiosce. Bo jak dla mnie facet, który ma prawo ostatecznej decyzji (veto) co do tego co zrobię z pieniędzmi pochodzącymi z pracy własnych rąk (podatek) jest moim właścicielem, bo jedynie właściciel ma prawo decydować o tym, co zrobić z przedmiotem (pieniędzmi).
Jest to zbliżone do właściciela niewolnika w cesarstwie rzymskim - właściciel brał od niewolnika 90% tego, co niewolnik zarobił. Pan Komorowski bierze ode mnie 80% (ZUS 32%, dochodowy 19%, VAT 23 %, akcyza - zależy co kupuję, więc 10%. Razem 84%). W zamian za to zapewnione mam opiekę zdrowotną (niewolnik też miał), emeryturę (niewolnik też miał), drogi (były), infrastrukturę (była)....
Ergo nie widzę różnicy. I chętnie z panem Komorowskim o tym porozmawiam. Jeśli ZECHCE o tym rozmawiać.
Cytat: | Wręcz przeciwnie - aby nazwać kraj demokratycznym, każdy urzędujący w nim polityk powinien przed kimś odpowiadać. |
Przed większością ludności - czyli de facto przed nikim z imienia i nazwiska. |
|
|
|
 |
Vorathiel
Lubi pieprzyć

Wiek: 33 Dołączył: 13 Kwi 2011 Posty: 595 Skąd: Nowa Huta k.Krakowa
|
|
|
|
O, ciekawe i prawdziwe spostrzeżenie Szczurek. |
|
|
|
 |
Szczurek
Coś już napisał
|
|
|
|
A dziękuję. Mój woodstockowy numer to 791 453 792. Na woodstocku planuję porozmawiać z JAK NAJWIĘKSZĄ ilością ludzi o różnych poglądach politycznych - piszę bowiem książkę o takiej tematyce. Więc jeśli zechcesz - dzwoń, we wtorek jestem na polu. Wieczorem. |
|
|
|
 |
Viking

|
Wysłany: Pon 30 Lip, 2012
|
|
|
Idąc tym tropem, dochodzimy do wniosku że prezydent/właściciel firmy decyduje o tym jak mam wydać swoją pensję.
Zgodzę się że państwo zabiera prawnie lub pośrednio większą część naszych zarobków w celu utrzymania tego kulawego systemu, co można porównać do niewolnictwa w jakimś stopniu.
Ok, Szczurek, to przy okazji pogadamy na miejscu. |
|
|
|
 |
|