Dżem |
Autor |
Wiadomość |
Oczko66617
Rozkręca sie We are your friends

|
Wysłany: Wto 26 Sie, 2014 Dżem
|
|
|
Jurek w jednym z blogów jeszcze przed woodstockiem wspominał, że Dżem w tym roku nie mógł zagrać, ale na przyszły rok są już prawie klepnięci. |
|
|
|
 |
KazikHansen
Typowy spamer

Wiek: 31 Dołączył: 03 Sty 2012 Posty: 1237 Skąd: Wrocław/DG
|
Wysłany: Wto 26 Sie, 2014
|
|
|
Jezu, nie lepiej iść na pierwszy lepszy festyn? Tam też można trafić na Dżem -_- |
|
|
|
 |
berndsen
Rozkręca sie hopsahopsaturlajdropsa

|
|
|
|
tak samo ludzie mówili o Budce Suflera, a jaki koncert odwalili... <3
jestem na tak. Posłucham chętnie klasyki Polskiego bluesa :) |
|
|
|
 |
Dahomej
Administrator vel.Grześ

Wiek: 36 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 1895 Skąd: Rio/Wrocław
|
|
|
|
Oby nie. A nawet jeśli się pojawią, to mam nadzieję, że w tym czasie będzie grała jakaś kapela na której koncert będzie miał ochotę się przejść. |
|
|
|
 |
Mazu
Typowy spamer Ninja z Kazachstanu

|
Wysłany: Śro 27 Sie, 2014
|
|
|
W 2009 fajnie zagrali, a Jurek z wrażenia skakał ze sceny w tłum, więc czemu teraz nie? :> |
|
|
|
 |
vvv
Coś już napisał

Wiek: 29 Dołączyła: 12 Lis 2012 Posty: 53 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
|
|
|
Dla niewymagających. Ale co jak co, dobra zabawa by na pewno była przy śpiewaniu starych hiciorów. |
|
|
|
 |
TSW06
Rozkręca sie Surfaktan
Wiek: 31 Dołączył: 11 Sty 2011 Posty: 175 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
Boże tylko nie to... najnudniejszy zespół świata w dodatku z przebierańcem zamiast wokalisty. Nie, nie i jeszcze raz NIE! |
|
|
|
 |
pilarska
Coś już napisał

|
|
|
|
Może być spoko, choć wolę ich z płyty, nie koncertowo. Ale będzie można pośpiewać. |
|
|
|
 |
Pietrucha
Lubi pieprzyć Paweł

|
Wysłany: Czw 28 Sie, 2014
|
|
|
Nie dla mnie ale na pewno trafi do ogromnej grupy woodstockowiczów. |
|
|
|
 |
vin
Zakurwim dęsa ?

Wiek: 35 Dołączyła: 20 Lut 2010 Posty: 2643 Skąd: Piernikowo
|
Wysłany: Pią 29 Sie, 2014
|
|
|
W sumie mam mały sentyment do Dżemu, bo w 2009 na pierwszym moim woodstocku przypadkiem poszłam akurat na ich koncert i jak grali "do kołyski" to to był prawie jedyny moment, który dobrze pamiętam z tego wooda W ogóle wtedy jakoś mnie ujął ten kawałek usłyszany akurat tam. Jak mają grać to niech grają. |
|
|
|
 |
DRY CIDER
Lubi pieprzyć

Wiek: 45 Dołączył: 31 Mar 2014 Posty: 300 Skąd: Bristol B-B
|
Wysłany: Pon 01 Wrz, 2014
|
|
|
Wy mlodziezy to jednak nie czujecie tej muzyki(nie wszyscy oczywiscie)Malo ktory zespol moze pochwalic sie gra od prawie 40 lat,odwalili kawal dobrej roboty,mnostwo fajnych kawalkow,ktore zyc beda wiecznie.Ja tam mimo kilku koncertow(ostatni dwa tygodnie temu)z checia ich uslysze na 21 PW.Nawet pil nie bede duzo wtedy,zeby sie bawic jeszcze lepiej. |
|
|
|
 |
KazikHansen
Typowy spamer

|
Wysłany: Pon 01 Wrz, 2014
|
|
|
Od siebie w temacie dodam tylko tyle. Te piosenki są już tak oklepane - chociażby przez wielu woodstockowych grajków, którzy grają na zmianę whisky i wehikuł czasu, że naprawdę słyszeć to z dużej sceny byłoby katorgą. |
|
|
|
 |
kizia
Na pewno offtopuje Lubię ser!

Wiek: 36 Dołączyła: 16 Sty 2011 Posty: 799 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: Wto 02 Wrz, 2014
|
|
|
Ile można? Lubię dużo utworów Dżemu, ale jak niektóre słyszę to dostaję lekkiego pierdolca - trochę mnie się przejadło.
Phe, 40 lat koncertują - a kiedy ostatnio odwalili kawał świetnej roboty? Jak dla mnie tylko jadą na popularności, bo jakoś ich nowych piosenek z nowych super płyt nie znam ;) Ciągle ten wehikuł czasu, czerwone cegły i whisky :/
Ale co ja tam wiem, młodzież już nie, ale głupia nadal ;) |
|
|
|
 |
Ingenue
Rozkręca sie
|
Wysłany: Wto 02 Wrz, 2014
|
|
|
W tym roku tak rzadko słyszałam Whisky na Woodstocku, że nawet nie muszę już przełączać jak leci w radiu. Neutralnie to postrzegam. |
|
|
|
 |
miko95ful
Lubi pieprzyć Maiden Family

|
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2014
|
|
|
Dajmy tutaj jeszcze happysad, huntera i comę. Te zespoły do Dżemu by się wpasowały. Nie chcę tu nikogo obrażać no ale wszyscy wiemy czego w gimnazjach słuchają. |
|
|
|
 |
danio8111
Rozkręca sie
|
|
|
|
miko95ful napisał/a: | Dajmy tutaj jeszcze happysad, huntera i comę. Te zespoły do Dżemu by się wpasowały. Nie chcę tu nikogo obrażać no ale wszyscy wiemy czego w gimnazjach słuchają. |
No sorry nie porównuj Happysadu i Comy do Dżem. Tych dwóch się nie da słuchać a Dżem to klasa :) |
|
|
|
 |
kizia
Na pewno offtopuje Lubię ser!

Wiek: 36 Dołączyła: 16 Sty 2011 Posty: 799 Skąd: Koszalin
|
|
|
|
miko95ful napisał/a: | Dajmy tutaj jeszcze happysad, huntera i comę. Te zespoły do Dżemu by się wpasowały. Nie chcę tu nikogo obrażać no ale wszyscy wiemy czego w gimnazjach słuchają. |
Ja nie wiem, to Ty dopiero opuściłeś gimnazjum :P |
|
|
|
 |
milan
Po co tyle piszesz ? freak4life

|
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2014
|
|
|
Ahaaaa.Tzn. że wszystko to czego słucha się w gimnazjach z zasady nie ma m-jsca na scenie Przystanku Woodstock? Odrzucasz to tylko z tego powodu? A masz jakieś dane potwierdzające fakt iż happysad,hunter i coma w gimnazjach słuchane są,a twoi faworyci-Acid Drinkers-absolutnie nie? Swoją drogą-nieśmiało zerknąłem na twój wiek i...przepraszam,Wysoki Sądzie,ale nie mam więcej pytań.
P.s.Nie mam nic do ciebie jako człowieka i nie odbieraj tego jako personalnego ataku.Po prostu mam po dziurki w nosie argumentów "Nie zapraszajmy zespołu X,bo przyjadą dziewczynki w czerni i różowych włosach","Nie zapraszajmy wykonawcy "Y",bo gimnazjaliści jak Polska długa i szeroka zlecą się jak szarańcza i rozsadzą nasz Przystanek od środka".
P.s.2 Mój przyjaciel mawia "W dżemie siła drzemie" i chociaż nie odnosi się to bezpośrednio do zespołu Dżem,myślę,że koncert tych panów nie jest najgorszym z wyborów. |
|
|
|
 |
KazikHansen
Typowy spamer

|
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2014
|
|
|
danio8111 napisał/a: | miko95ful napisał/a: | Dajmy tutaj jeszcze happysad, huntera i comę. Te zespoły do Dżemu by się wpasowały. Nie chcę tu nikogo obrażać no ale wszyscy wiemy czego w gimnazjach słuchają. |
No sorry nie porównuj Happysadu i Comy do Dżem. Tych dwóch się nie da słuchać a Dżem to klasa :) |
Na pewno stoi klasę wyżej niż te zespoły, co nie zmienia faktu że koncerty Dżemu niemiłosiernie mnie nudzą (do tego stopnia, że happysad moim zdaniem daje ciekawsze koncerty)... ale argument miko na temat gimnazjów - jak już niektórzy zdążyli zauważyć - jest śmieszny po prostu. |
|
|
|
 |
Bronson
Lubi pieprzyć

|
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2014
|
|
|
Znowu Dżem ? Gdyby to jeszcze z Ryśkiem to okej ale nie chcę tego cover bandu na Woodstocku, tym bardziej ze grali tu już dość razy. Obecnie to najsłabszy polski zespół bluesowy no ale najbardziej znany i bazujący na dokonaniach sprzed no jakichś 20 lat. Niech mi tu ktoś wymieni utwory Dżem śpiewane przez M. Balcara równie dobre co te za kadencji Ryśka. Nie potraficie no i dlatego nie. Nie dla cover bandów. |
|
|
|
 |
cfc05
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014
|
|
|
Bronson, zastanów się co ty piszesz, a potem dopiero zacznij. Jaki "cover band" o.O. Obecnie w zespole Dżem gra czterech muzyków którzy grają w zespole od kilkudziesięciu lat, w tym dwóch założycieli tego zespołu, więc przestań pieprzyć o cover bandzie. Podaj przykład równie dobrego rockowo-bluesowe bandu w Polsce co Dżem. Jeżeli chodzi o nowsze kawałki Dżemu to pewnie ich nawet nie słyszałeś, bo Ci się nie chciało...Wyszedłeś z założenia, że nie Rysiek je śpiewa więc są do kitu. A jeżeli byś już to uczynił na pewno znalazł byś kilka a nawet kilkanaście takich które są równie dobre co te napisane w latach 1979-1994. Zastanawiam się też czy Ty wgl byłeś na jakimkolwiek koncercie tego zespołu, czy tylko słyszałeś opinie od swoich znajomych. A jeżeli chcesz usłyszeć pare dobrych kawałków tego jak go nazwałeś "cover bandu" to są takie płyty jak "2004" czy też "Muza"
Co do obecności na Przystanku jestem absolutnie za! |
|
|
|
 |
|