Powodzie w Polsce. |
Autor |
Wiadomość |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? stawka większa niż cyce

Wiek: 34 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2827 Skąd: zewsząd
|
Wysłany: Śro 09 Cze, 2010
|
|
|
jakbym była naturą to też bym miała dość takiego wrzoda jakim jesteśmy da niej |
|
|
|
 |
kamil90
Coś już napisał
|
|
|
|
a na wrzoda jest najlepszy sposób: pozbyć się go tylko że sądzie że matka natura da nam wolną ręke i sami się wyrżniemy w wojnie jądrowej następnie świat przejdzie w ręce karaluchów więc matuszka natura wygra |
|
|
|
 |
FeSTeR
Po co tyle piszesz ? Thrash'em All

Wiek: 37 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 1765 Skąd: Nakło nad Notecią
|
|
|
|
kamil90 napisał/a: | i sami się wyrżniemy w wojnie jądrowej następnie świat przejdzie w ręce karaluchów | Człowiek coraz bardziej przypomina karaczana. Myślę, że część osób by przeżyła i na nowo by zaczęli robić syf po pewnym czasie. |
|
|
|
 |
kamil90
Coś już napisał
|
|
|
|
cóż niedobitkami matka natura by mogła się już zająć, a może wtedy by się ludzkość nauczyłą?
cholera chyba żyje w świecie iluzji
//Alicja po drugiej stronie lustra? / Sis. |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Czw 10 Cze, 2010
|
|
|
FeSTeR napisał/a: | Mala92 napisał/a: | Za wszystko jesteśmy odpowiedzialni my czyli ludzie. Nie szanujemy ziemi, natury itp to mamy za swoje, nie martwcie się będzie jeszcze gorzej. | następny bullshit. Eyachujawamdampolatać wyrzucił podczas trwania swojej erupcji więcej szkodliwych substancji do atmosfery niż człowiek od początku rozwoju ery przemysłowej czyli końca XIX wieku. |
Za dużo demotywatorów ? :mrgreen:
To jest akurat kłamstwo, po zobaczeniu tego demota sam poszedłem się zapytać sorki i jeszcze sprawdziłem osobiście dane. Erupcja wulkanu wyzwoliła tyle CO2 ile produkowane jest w kilka dni przez same samoloty! Dodaj fabryki, samochody, suma wyjdzie ogromna, a co najciekawsze i tak malutka, bo jest to może jakieś dodatkowe 2-3% w całym CO2 uwalnianym naturalnie. Freony za to bullshitem nie były, brak miejsca na składowanie odpadów też nie jest bullshitem, skażenie wód, wycinanie lasów, kwaśne deszcze.
Nie jestem w stanie obiektywnie ocenić tego zjawiska, ale skażenie może być spore.
[ Dodano: Pią 11 Cze, 2010 ]
FeSTeR napisał/a: | My co najwyżej jesteśmy odpowiedzialni za wymieranie gatunków i wycinkę lasów deszczowych.
Mała? Tsunami w Azji parę lat temu to też nasza wina?
Trzeba działać a nie gadać! Panowie i panie ministrowie wyciągnijcie lekcje i dofinansujcie obszary zagrożone powodzią. Nie wiecie jakie to spójrzcie jak przebiegała w tym roku. Nie wiecie skąd brać kasę? Po kiego grzyba Wam wypłata 10 000 zł. Ja mam 1300 i daję radę. |
Nic nie sugerując dopowiem, że strefa w której zaczęło się Tsunami była strefą w której USA dokonywała testów broni atomowych.
A tak abstrahując od tego, to 10 000 zł to jest malutko :lol: Myślę, że Ci panowie nie schodzą poniżej 50 000 zł
Ja bym za 1300 nie przeżył, także podziwiam :mrgreen: |
|
|
|
 |
FeSTeR
Po co tyle piszesz ? Thrash'em All

Wiek: 37 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 1765 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010
|
|
|
Simon napisał/a: | że strefa w której zaczęło się Tsunami była strefą w której USA dokonywała testów broni atomowych. | eee. Teoria spiskowa. Z resztą wybuch nuklearny nie zrobi takiej rozróby.
Simon napisał/a: | Ja bym za 1300 nie przeżył, także podziwiam |
Podziwiaj, podziwiaj bo się da. To jest Polska i trzeba. Nawet "zaszalałem" i kupiłem powodzianom produktów spożywczych za 40 zł.
Simon napisał/a: | Za dużo demotywatorów ? |
Nie demoty. Fakt też go widziałem, ale wcześniej trafiłem w necie na artykuł właśnie o tym. Niestety nie dam linka, bo cała historia mi się skasowała |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
Tak czytam czytam i nie rozumiem czego tu się doszukiwać... Normalne błędy ludzkie, źle wykonane wały przeciwpowodziowe, brak budowy nowych wałów, brak melioracji odpływów, brak zbiorników retencyjnych, totalny brak przygotowania na wypadek powodzi i to już na szczeblu gminy. A powódź zdarza się raz na jakiś czas i można się do niej przygotować. Dlaczego Niemców Odra w tym roku nie zalała? Bo wyciągnęli wnioski po '97 roku. Czyli zrobili to czego my nie zrobiliśmy i potrafili się zabezpieczyć na taką kolejną akcję. A lokalne podtopienia są co roku na południu i co roku się mówi o budowie i naprawie wałów i tak przez kolejne lata nic się nie dzieje.
Więc jakieś teorie typu samoloty spowodowały powódź są tak samo absurdalne jak te że to Amerykanie zrzucili stonkę.
Simon napisał/a: | Ja bym za 1300 nie przeżył, także podziwiam :mrgreen: |
Da się. 1300 to i tak sporo |
|
|
|
 |
kamil90
Coś już napisał
|
|
|
|
Simon napisał/a: | Nic nie sugerując dopowiem, że strefa w której zaczęło się Tsunami była strefą w której USA dokonywała testów broni atomowych. |
wobec tego na terenie gdzie towarzysze zza buga robili próbę Cara Bomby (jak nie wiecie co to to odsyłam do cioteczki Wiki)towinno być najbardziej aktywnym sejsmicznie rejonem ziemi, a chyba nie jest
Jumbo napisał/a: | Więc jakieś teorie typu samoloty spowodowały powódź są tak samo absurdalne jak te że to Amerykanie zrzucili stonkę. |
to nie robili tego?! przecie to są przeklęci kontrrewolucjoniści z imperialistycznymi zapędami!
Jumbo napisał/a: | Da się. 1300 to i tak sporo |
jeżeli nie wynajmujesz mieszkania żyjąc w pojedynkę to się da
Wynajmując też się da, coś o tym wiem. / Jumbo
wobec tego przepraszam i respekcik bo ja bym chyba sobie rady w warszawie za takie pieniądze w pojedynkę bez mieszkania nie dał
/ że się tak wtrącę.. za 1300 jak się wynajmuje z kimś mieszkanie to problemu żadnego nie ma.. chyba, że samemu całe m/cośtam/ileśtam /Sis. |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
FeSTeR napisał/a: | Simon napisał/a: | że strefa w której zaczęło się Tsunami była strefą w której USA dokonywała testów broni atomowych. | eee. Teoria spiskowa. Z resztą wybuch nuklearny nie zrobi takiej rozróby. |
To nie teoria spiskowa, ciekawostka :mrgreen:
Mnie to po prostu rozśmieszyło |
|
|
|
 |
wojciecheu
Rozkręca sie Samotnik
|
Wysłany: Pon 09 Sie, 2010
|
|
|
Łukasz napisał/a: | kamil90 napisał/a: | mieszkam na 4 piętrze więc mi powódź nie straszna :P | To nie ma się z czego śmiać. Wiele osób straciło cały swój dobytek życia.
A j****ne k***sy sprzedawali chleb za dychę.
Jakbym miał piekarnie to bym za darmo oddawał. Po kosztach bym leciał. |
Jeszcze by ci z Urzędu Skarbowego naliczyliby za to podatek - takie jest zbójeckie prawo.
Łukasz napisał/a: | Wiem, że się śmiejesz XD.
Dostali lekcję w 1997. Wyciągnęli wnioski? Niestety nie.
Tylko czemu my za to teraz musimy cierpieć? |
A jaką 'rewolucję w prawie' w związku z tym zrobili ? Pamiętam ile o tych § gościu na gadał na PO. Bez żadnych rezultatów. Prawda jest taka, że i samorządy, rząd i służby odpowiedzialne za klęski żywiołowe dali znowu d..y i to na całej linii. A jak Jurkowi natruli ci z tefałpe kiedy zrobił akcję.
Co do klęsk nie u nas (tsunami, trzęsienia) można byłoby zapobiec tylu ofiarom gdyby w pore jakiś prof. od sejsmologii, geologii przeliczył wyniki tylu badań jakie przeprowadzają i dałoby to obraz zniszczeń. Ale to tylko gdybanie... :roll: |
|
|
|
 |
Vladek
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Łukasz napisał/a: |
A j****ne k***sy sprzedawali chleb za dychę.
Jakbym miał piekarnie to bym za darmo oddawał. Po kosztach bym leciał. |
Ta a potem byś musiał oddać 250 tysięcy zł bo podatku nie płaciłeś..
Nie słyszałeś tej historii? Gdzie piekarz rozdawał za darmo chleb biednym, i nie odprowadzał od niego podatku?! Tylko byś zaszkodził sobie, no ale cel szczytny.
Co do tematu - Niemcy i Czechy też są zalane ; )
Btw. po co budowali mieszkania na terenach zalewowych?! |
|
|
|
 |
Aras666
Po co tyle piszesz ? Always look on the bright side of life! :)

|
|
|
|
Vladek napisał/a: | Ta a potem byś musiał oddać 250 tysięcy zł bo podatku nie płaciłeś..
Nie słyszałeś tej historii? Gdzie piekarz rozdawał za darmo chleb biednym, i nie odprowadzał od niego podatku?! Tylko byś zaszkodził sobie, no ale cel szczytny. |
po tym incydencie prawo zostało zmienione i można rozdawać resztki potrzebującym |
|
|
|
 |
kijana
Moderator

Wiek: 32 Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 1007 Skąd: Trzebiel
|
|
|
|
A ja zaraz idę zobaczyć jak wioskę zalało w 3dupy. Szkoda, że nie jestem strażakiem. Chciałbym pomóc tym biedakom. Może w tym roku uda się zostać pożarniczym. |
|
|
|
 |
Ruda
Rozkręca sie zuaaa czarownica

Wiek: 33 Dołączyła: 18 Lip 2010 Posty: 126 Skąd: Częstochowa/Opole
|
Wysłany: Wto 10 Sie, 2010
|
|
|
A ja pragnę się z Wami podzielić zdjęciami z mojego osiedla gdzie mieszkam w Opolu.
Powódź w 97, ale w tym roku podejrzewam, że jakby pierdyknęły wały to byłoby to samo więc po zobaczeniu tych zdjęć zatkało mnie.
http://www.tvn24.pl/10428...ze,galeria.html |
|
|
|
 |
noken
Gość
|
Wysłany: Śro 02 Mar, 2011
|
|
|
a tu taka ciekawostka:
weźcie to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zasiewanie_chmur
odejmijcie ojców paulinów,
podzielcie przez informacje podawane przez mainstreamowe media a od wyniku odejmijcie cały bullshit. |
|
|
|
 |
zlowieszczy4
Na pewno offtopuje

Wiek: 32 Dołączył: 09 Wrz 2011 Posty: 893 Skąd: Walbrzych
|
Wysłany: Sob 08 Paź, 2011
|
|
|
ladnie..... ciekawe co ci ojcowie paulinowie tam sadza w tych swoich ogrodkach przyklasztornych :) |
|
|
|
 |
|