XVI PRZYSTANEK WOODSTOCK JUŻ ZA
 Szukaj |  Radio Woodstock |  Przystanek Woodstock na Yoitube |  Użytkownicy | Rejestracja |  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
prohibicja
Autor Wiadomość
FeSTeR 
Typowy spamer
\m/ \m/

Wysłany: Sob 31 Paź, 2009   

Dezaprobator napisał/a:
Na pewno nie w Woodstock bo jest prohibicja :P
taa... prohibicja. dwa czy trzy lata temu bylem w markecie. wielka kartka na kazdej kasie ze zakaz sprzedazy alko powyzej 4,5% a ludzie brali Dębowe kratami

Na papierze katolik,w mózgu ateista, ale w sercu poganin.
Eu renunt Dumnezeu!

Jumbo 
Fuck Yeah!

2007 w pociągu poznałem parę z Ostrowca Świętokrzyskiego. Przyjechali tak jak ja w środę aby można było jeszcze coś kupić mocniejszego na miejscu. Wchodzimy na melinę a tam że prohibicja, na ścianie dyplom z podziękowaniami że przestrzegają co roku zakazu sprzedaży i takie tam pierdoły. Na szczęście po dłuższej rozmowie z panią sprzedawczynią okazało się że się przeprowadziła z Ostrowca do Kostrzyna. Mało tego okazało się że mieszkała w tym samym bloku w tej samej klatce tylko że piętro wyżej :D I jak ona miała nie złamać zakazu? :D Od razu z miejsca wzięliśmy zgrzewkę najtańszego wina w plastikowej butelce :D Ten cały zakaz to ściema tylko trzeba mieć połapane miejsca i wiedzieć do kogo uderzyć. Najlepiej po takich małych tanich osiedlowych sklepach.

FeSTeR 
Typowy spamer
\m/ \m/

przeciez to wiadomo ze wiekszosc tych sklepow to przez te 3 dni Łudstoku maja wiekszy obrot niz przez caly rok. ta cala prohibicja to tylko tak na papierze zeby bylo zgodnie z ustawa. a suki tez na pewno przymykaja na to oko. w koncu jakby nie przymykali to by musieli kazdego zatrzymywac i sie pytac "skad masz tego Żubra, Tyskie, Debowe czy Wino". nie mowiac juz o szkodzie dla mieszkancow ktorych nie obchodzi Przystanek. to z jakiej racji wladze miasta maja maja im zabronic kupic ulubione piwo, wino czy wodke

Na papierze katolik,w mózgu ateista, ale w sercu poganin.
Eu renunt Dumnezeu!

KACZMAR 
Lubi pieprzyć
Ten obcy

FeSTeR napisał/a:
... w koncu jakby nie przymykali to by musieli kazdego zatrzymywac i sie pytac "skad masz tego Żubra, Tyskie, Debowe czy Wino"....

Prohibicja w tych dniach dotyczy wódki i wina, a nie wszelkiego alkoholu, z wyjątkiem "woodstockowego" piwa ;-)

Prohibicja na wódke i wino jest pewnie dlatego, żeby nie było kupy szkła, a pozatym piwo mniej poniewiera i jest taki moment, że człówiekowi już się nie chce piwa pić. Gdyby wszyscy pili wóde, to pole woodstockowe wygladało by jak wielkie leżakowanie pachnące swieżym bełtem.

Mss von777 
Coś już napisał

KACZMAR napisał/a:

Prohibicja na wódke i wino jest pewnie dlatego, żeby nie było kupy szkła

A mnie się wydaje, że jest wprowadzona po to, by mniej trupów było... wódka w połączeniu z 40C = kilka opcji prowadzących do śmierci. Zresztą piwo trzeba pić i pić i pić, żeby się nawalić... Mi się ta akcja bardzo podoba :mrgreen:

Fender 
Forumowy prawiczek
i gitara gra.

Mnie tam jak najbardziej forma woodstockowej prohibicji jak najbardziej odpowiada. Tak jak już wyżej pisano - oficjalny zakaz sprzedaży alkoholu (oprócz piwa) pozwala uniknąć wielu kłopotów organizatorom jak i samym uczestnikom. Z drugiej strony zakaz ten jest bardzo rygorystycznie przestrzegany, co nie urąga "poczuciu prywatności" (strasznie nienawidzę wszelakich form przeszukiwania bagażu... :/)

Zatem sądzę, iż woodstockowa prohibicja jest raczej nieformalną umową między uczestnikami a organizatorami o zachowanie umiaru ^ ^

kotula 
Rozkręca sie

Wysłany: Nie 29 Lis, 2009   

Z tego co wiem to jest jakieś prawo dotyczące sprzedaży alkoholu na imprezach masowych. Ja sie z tym zakazem zgadzam, zreszta kto lubi pić ciepłą wódke w tęp powyzej 40 C

Aras666 
Na pewno offtopuje
Always look on the bright side of life! :)

Wysłany: Nie 29 Lis, 2009   

wykopiesz dziurę na głębokość tylko 20 cm, wkładasz wódkę i cud! wódka zimna! już nie takie rzeczy się robiło, w zwykłej dziurze jest o wiele chłodniej niż poza nią :)

Simon 
Na pewno offtopuje

Wysłany: Sro 02 Gru, 2009   

w ogóle, zdarzyło wam się, że ktoś was szukał na woodstocku ? Bo mi ani moim znajomym nigdy ;-)

Dahomej 
Moderator
vel.Grześ

jak szukał? chyba przeszukał :P

harry 
ShoutBox
no przychódź.

kotula napisał/a:
zreszta kto lubi pić ciepłą wódke w tęp powyzej 40 C
ja lubie. zreszta na tym woodstocku piłem. jak bede w przyszłym roku to tez bede pił.

Simon 
Na pewno offtopuje

No przeszukał, właściwie w kontekście woodstocku to faktycznie było to trochę niejasne.

Pyrlon 
Forumowy prawiczek
"Jabol 4EVER ^^"

Wysłany: Pon 11 Sty, 2010   

Elo jestem tu nowy....
bylem rok temu pierwszy raz i wlasnie caly czas bylismy trzezwi bo to woodstockowe piwo bylo..... slabe . w tym roku chcialem kupic troszke "spyrytusu" na czechach (mieszkam przy granicy) i chcialem zapytac czy lightowo da sie to przywiesc na pole ?? :-P :-P :-P

Sister Midnight 
Typowy spamer
[youtube]link[/youtube] !!

a chce Ci się targać to na pole? wszystko moszna; ]

Sister Midnight 
Typowy spamer
[youtube]link[/youtube] !!

w bydłowozie wszystko wypije ;] albo ktoś mu wypije

Odpowiedz do tematu