Przesunięty przez: Dezaprobator Czw 23 Kwi, 2009 |
Skinheads |
| Autor |
Wiadomość |
Marisha
Harexpert Makrishna

|
Wysłany: Czw 02 Lip, 2009
|
|
|
tak cos czuje Simon, ze razem jestesmy wypisani z listy forumowiczow, Ty za temat narkotyki ja za motocykle moze razem jakis czarny oboz zalorzymy albo cuś |
|
|
|
 |
Simon
Lubi pieprzyć

|
Wysłany: Pią 03 Lip, 2009
|
|
|
Wiesz, Marisha, Ja tutaj zrozumienia ani akceptacji nie szukam, nie obchodzi mnie tym bardziej zdanie skinheada na mój temat, tak jak mówiłem, na przystanku pogadamy, musimy Powinno być bardzo miło |
_________________ The funniest day I ever had it's when i learn to cry on the plain. |
|
|
|
 |
Yakub
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Sro 13 Sty, 2010
|
|
|
Nie czytałem wszystkich stron, więc mogęsię powtórzyc...
"Źli" skini to trzecia fala ruchu skinhead. Honor, Konkwista 88, Agressiva 88, Szwadron 97... Muzyka gorsza niż techno... Ci skini to już gówno. Ich nawet skinheadami nazywać się nie powinno, bo to obraza dla subkultury.
A skinheadzi powstali w latach 60. i wbrew pozorom są apolityczni (wyjątki- red skins i takie inne), słucahją ska i reggae, póxniej także oi!
Więc skinhead=nazi jest nie na miejscu. |
_________________ oi! |
|
|
|
 |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010
|
|
|
| Zgadzam się z Tobą Yakub. kiedyś też właśnie powiedzmy byłam shg, troche mi przeszło,jednak nie zostałomi to w sercu tak jakpowinno ale to wlasnie wsyzstko przez to że coraz więcej ludzi z mojego otoczenia przechodzilo na prawą stronę... |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
Greenflag
Forumowy prawiczek Make it Green
|
|
|
|
| Skin i skinhead to różne obozy. Jeden drugiemu wpierdoli. "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". Nie pamiętam tylko który jest który. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krótko i na temat? |
|
|
|
 |
Simon
Lubi pieprzyć

|
|
|
|
| W sumie prawda, ale zakorzeniło się już, że łysy łeb=narodowiec lub faszysta. Choć takie schematy są durne i ogólnie mówienie, że ktoś jest taki a taki bo ma takie a takie poglądy to pierdolenie takie, że aż boli. |
_________________ The funniest day I ever had it's when i learn to cry on the plain. |
|
|
|
 |
Greenflag
Forumowy prawiczek Make it Green
|
|
|
|
Ja jestem łysy a nawet patriotą nie jestem... Może dlatego że już mi włosy odrastają |
|
|
|
 |
qb_sd
Forumowy prawiczek Sława!

|
|
|
|
| Greenflag napisał/a: | | Skin i skinhead to różne obozy. Jeden drugiemu wpierdoli. "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". Nie pamiętam tylko który jest który. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krótko i na temat? |
jak to skin i skinhead to rozne obozy?
sorry, tez nie czytalem wczesniejszych stron..
Jest Skinhead - ten co pamieta swoje korzenie.
Jest Bonehead - nazista, faszysta, komunista.
Innego podzialu nie uznaje. Bo jak mozna nazywac lysego kolesia ktory obraza lub kopie czarnoskórego człowieka skinheadem ? |
_________________ svastika - nazwa pochodząca z sansktrytu oznaczająca 'przynoszący szczęście' |
|
|
|
 |
Yakub
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010
|
|
|
| Greenflag napisał/a: | | jeden to narodowiec, a drugi to faszysta |
Narodowiec jest faszystą, faszysta niekoniecznie narodowcem. Ale i jedno i drugie to gówno, nie skinhead. |
_________________ oi! |
|
|
|
 |
Simon
Lubi pieprzyć

|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010
|
|
|
Apropo, Jak pierwszy raz usłyszałem, że skinhead mają korzenie na Jamajce to wydało mi się to strasznie dziwne Kompletnie nie kojarzyłem ich z takimi klimatami - ale jak uświadomiłem sobie, że Jamajka to jeden z najbardziej homofobicznych krajów na świecie to w sumie trzeba przyznać, że coś jest na rzeczy :D |
|
|
|
 |
Jumbo
das moderatoren

|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010
|
|
|
| Właśnie wróciłem ze spaceru bo byłem po piwo. Spotkałem dwóch skinów. Skinowie to bardzo sympatyczni panowie. O! :) |
_________________ Go ahead, make my day. |
|
|
|
 |
|
|