XVI PRZYSTANEK WOODSTOCK JUŻ ZA
 Szukaj |  Radio Woodstock |  Przystanek Woodstock na Yoitube |  Użytkownicy | Rejestracja |  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Czw 23 Kwi, 2009
Skinheads
Autor Wiadomość
Marisha 
Harexpert Makrishna

Wysłany: Czw 02 Lip, 2009   

tak cos czuje Simon, ze razem jestesmy wypisani z listy forumowiczow, Ty za temat narkotyki ja za motocykle 8-) moze razem jakis czarny oboz zalorzymy albo cuś ;-)

Simon 
Lubi pieprzyć

Wysłany: Pią 03 Lip, 2009   

Wiesz, Marisha, Ja tutaj zrozumienia ani akceptacji nie szukam, nie obchodzi mnie tym bardziej zdanie skinheada na mój temat, tak jak mówiłem, na przystanku pogadamy, musimy ;-) Powinno być bardzo miło ;-)

Yakub 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010   

Nie czytałem wszystkich stron, więc mogęsię powtórzyc...
"Źli" skini to trzecia fala ruchu skinhead. Honor, Konkwista 88, Agressiva 88, Szwadron 97... Muzyka gorsza niż techno... Ci skini to już gówno. Ich nawet skinheadami nazywać się nie powinno, bo to obraza dla subkultury.
A skinheadzi powstali w latach 60. i wbrew pozorom są apolityczni (wyjątki- red skins i takie inne), słucahją ska i reggae, póxniej także oi!
Więc skinhead=nazi jest nie na miejscu.

Kredka 
Rozkręca sie
Die in Hell!

Wysłany: Czw 14 Sty, 2010   

Zgadzam się z Tobą Yakub. kiedyś też właśnie powiedzmy byłam shg, troche mi przeszło,jednak nie zostałomi to w sercu tak jakpowinno ale to wlasnie wsyzstko przez to że coraz więcej ludzi z mojego otoczenia przechodzilo na prawą stronę...

Greenflag 
Forumowy prawiczek
Make it Green

Skin i skinhead to różne obozy. Jeden drugiemu wpierdoli. "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". Nie pamiętam tylko który jest który. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krótko i na temat?

Simon 
Lubi pieprzyć

W sumie prawda, ale zakorzeniło się już, że łysy łeb=narodowiec lub faszysta. Choć takie schematy są durne i ogólnie mówienie, że ktoś jest taki a taki bo ma takie a takie poglądy to pierdolenie takie, że aż boli.

Greenflag 
Forumowy prawiczek
Make it Green

Ja jestem łysy a nawet patriotą nie jestem... Może dlatego że już mi włosy odrastają :mrgreen:

qb_sd 
Forumowy prawiczek
Sława!

Greenflag napisał/a:
Skin i skinhead to różne obozy. Jeden drugiemu wpierdoli. "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". Nie pamiętam tylko który jest który. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krótko i na temat?

jak to skin i skinhead to rozne obozy?
sorry, tez nie czytalem wczesniejszych stron..
Jest Skinhead - ten co pamieta swoje korzenie.
Jest Bonehead - nazista, faszysta, komunista.
Innego podzialu nie uznaje. Bo jak mozna nazywac lysego kolesia ktory obraza lub kopie czarnoskórego człowieka skinheadem ?

Yakub 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010   

Greenflag napisał/a:
jeden to narodowiec, a drugi to faszysta

Narodowiec jest faszystą, faszysta niekoniecznie narodowcem. Ale i jedno i drugie to gówno, nie skinhead.

Simon 
Lubi pieprzyć

Wysłany: Nie 17 Sty, 2010   

Apropo, Jak pierwszy raz usłyszałem, że skinhead mają korzenie na Jamajce to wydało mi się to strasznie dziwne :mrgreen: Kompletnie nie kojarzyłem ich z takimi klimatami - ale jak uświadomiłem sobie, że Jamajka to jeden z najbardziej homofobicznych krajów na świecie to w sumie trzeba przyznać, że coś jest na rzeczy :D

Jumbo 
das moderatoren

Wysłany: Pon 08 Lut, 2010   

Właśnie wróciłem ze spaceru bo byłem po piwo. Spotkałem dwóch skinów. Skinowie to bardzo sympatyczni panowie. O! :)

Odpowiedz do tematu