Przesunięty przez: Dezaprobator Czw 23 Kwi, 2009 |
Skinheads |
| Autor |
Wiadomość |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010
|
|
|
| Zgadzam się z Tobą Yakub. kiedyś też właśnie powiedzmy byłam shg, troche mi przeszło,jednak nie zostałomi to w sercu tak jakpowinno ale to wlasnie wsyzstko przez to że coraz więcej ludzi z mojego otoczenia przechodzilo na prawą stronę... |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
Greenflag
Coś już napisał Make it Green

|
|
|
|
| Skin i skinhead to różne obozy. Jeden drugiemu wpierdoli. "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". Nie pamiętam tylko który jest który. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krótko i na temat? |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
|
|
|
| W sumie prawda, ale zakorzeniło się już, że łysy łeb=narodowiec lub faszysta. Choć takie schematy są durne i ogólnie mówienie, że ktoś jest taki a taki bo ma takie a takie poglądy to pierdolenie takie, że aż boli. |
_________________ http://www.rozbrat.org |
|
|
|
 |
Greenflag
Coś już napisał Make it Green

|
|
|
|
Ja jestem łysy a nawet patriotą nie jestem... Może dlatego że już mi włosy odrastają |
|
|
|
 |
qb_sd
Forumowy prawiczek Sława!

|
|
|
|
| Greenflag napisał/a: | | Skin i skinhead to różne obozy. Jeden drugiemu wpierdoli. "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". Nie pamiętam tylko który jest który. Mógłby mi ktoś wyjaśnić krótko i na temat? |
jak to skin i skinhead to rozne obozy?
sorry, tez nie czytalem wczesniejszych stron..
Jest Skinhead - ten co pamieta swoje korzenie.
Jest Bonehead - nazista, faszysta, komunista.
Innego podzialu nie uznaje. Bo jak mozna nazywac lysego kolesia ktory obraza lub kopie czarnoskórego człowieka skinheadem ? |
_________________ svastika - nazwa pochodząca z sansktrytu oznaczająca 'przynoszący szczęście' |
|
|
|
 |
Yakub
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Pią 15 Sty, 2010
|
|
|
| Greenflag napisał/a: | | jeden to narodowiec, a drugi to faszysta |
Narodowiec jest faszystą, faszysta niekoniecznie narodowcem. Ale i jedno i drugie to gówno, nie skinhead. |
_________________ oi! |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
Wysłany: Nie 17 Sty, 2010
|
|
|
Apropo, Jak pierwszy raz usłyszałem, że skinhead mają korzenie na Jamajce to wydało mi się to strasznie dziwne Kompletnie nie kojarzyłem ich z takimi klimatami - ale jak uświadomiłem sobie, że Jamajka to jeden z najbardziej homofobicznych krajów na świecie to w sumie trzeba przyznać, że coś jest na rzeczy :D |
_________________ http://www.rozbrat.org |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010
|
|
|
| Właśnie wróciłem ze spaceru bo byłem po piwo. Spotkałem dwóch skinów. Skinowie to bardzo sympatyczni panowie. O! :) |
_________________ Skoro alkohol to zło to jest tylko w piekle, skoro w piekle jest alkohol to nie może być tam aż tak źle. |
|
|
|
 |
szczyglet
Forumowy prawiczek Oi !
|
Wysłany: Nie 30 Maj, 2010
|
|
|
Możecie mnie wyśmiać ale wejdźcie na Wikipedia i przeczytajcie o skinach :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Skinhead
Co mnie cieszy, że w chwili obecnej jest coraz więcej Skinów, tych prawdziwych :) |
|
|
|
 |
janek666
Forumowy prawiczek nicosc
|
Wysłany: Pon 07 Cze, 2010
|
|
|
| najlepsza odpowiedzia dla ludzi nietolerancyjnych jest zaatakowanie ich pobicie w dziesieciu ,pchniecie nozem.Zabij skina s syna znacie to? ciekawi mnie jak wygladala by dyskusja z typowym skinheadem na przystanku woodstock? choccie go skopiemy bo jest nietolerancyjny. co do skinheads to skini sa narodowcami,faszystami , nazistami, a nawet komunistami i kazde z tych wyrazen moze wystepowac oddzielnie. Nazista niekoniecznie jest rasista-faszysta z kolei nie koniecznie ma po drodze z polskim narodowcem -ktory rownie dobrze moze byc monarchista. Malo tego faszysta Polski niekoniecznie bedzie mial po drodze z faszysta ukrainskim- a wrecz przeciwnie. Narodowiec z kolei bedzie wrogiem nazisty co jest oczywiste.Bycie skinheadem to dla niektorych droga zycia styl bycia.Skinhead to tak jak by powiedziec rockowiec-czyli kto? jeden wali wode i daje byle komu w ryj po trzecim kieliszku inny pisze ksiazki ,wydaje gazetki.Czy wiecie ze za wydawanie gazetki mozna isc w Polsce do wiezienia? (tak tak)mlodzi ludzie ryzykuja swoje zycia zeby uswiadomic innym to czego nie uslysza w tv,nie sadze by nalezalo ich opluwac za milosc do wlasnej ojczyzny.ps patriota nie musi byc rasista nazista ani nawet faszysta!ps moze ktos zainteresowalby sie roznica miedzy nacjonalizmem a szowinizmem? a i dlaczego definicje nacjonalizmu tak zmienily sie ostatnio wg wszelkiej masci wikipedii....przypadek? a moze komus nie po drodze z ludzmi ktorzy mowia jestem Polakiem |
_________________ bzdury |
|
|
|
 |
Krzysiu28165
Coś już napisał Wole umrzeć niż byc trendy

|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010
|
|
|
| janek666 napisał/a: | | Nazista niekoniecznie jest rasista-faszysta z kolei nie koniecznie ma po drodze z polskim narodowcem -ktory rownie dobrze moze byc monarchista. Malo tego faszysta Polski niekoniecznie bedzie mial po drodze z faszysta ukrainskim- a wrecz przeciwnie. Narodowiec z kolei bedzie wrogiem nazisty co jest oczywiste.Bycie skinheadem to dla niektorych droga zycia styl |
I tutaj Janek666 się z tobą zgodzę...
PS proszę nie oceniać mnie od razu,to mój pierwszy post |
|
|
|
 |
grzechu007
Coś już napisał

|
Wysłany: Sro 28 Lip, 2010
|
|
|
| Greenflag napisał/a: | | "jeden to narodowiec, a drugi to faszysta". |
Ale oboje to zjeby |
|
 |
zUe dazy
Rozkręca sie
|
Wysłany: Sro 28 Lip, 2010
|
|
|
| Jak już, to obaj. Chyba, że to jakiś manifest nienawiści do instrumentów dętych. |
_________________ "Pijmy, pijmy, zapomnijmy, potem kolorowo śnijmy, wkrótce już i nas zabraknie może picie to ostatnie, ale póki jeszcze żyje nikt mnie w życiu nie przepije |
|
|
|
 |
|
|