|
Farben Lehre - FERAJNA |
| Autor |
Wiadomość |
Dahomej
Moderator vel.Grześ

|
Wysłany: Pon 05 Paź, 2009 Farben Lehre - FERAJNA
|
|
|
http://www.myspace.com/farbenlehre
Chłopaki z Płocka wydają 9 października nową płytę o tytule "Ferajna". "Ferajna" to miał być osobny projekt który miał wykonywać utwory z czasów międzywojennych, ale zamiast tego jest tytuł nowej płyty. Na myspace od dzisiaj jest dostępna cała płyta do odsłuchania. moim zdaniem (jakże subiektywnym ) warto jest jej chociaż raz przesłuchać. Jak się komuś nie spodoba, to trudno. ; ) Jeśli o mnie chodzi, to od samego początku wkręciła mi się mocno jest to płyta zupełnie inna od poprzedniej, "Snukrainy", co jest niewątpliwie zaletą tej płyty ;> Porównując tą płytę z poprzednią można zdecydowanie rzec, że ta nowa jest daleeeko przed poprzednią, bez krzty przesady. Gorąco zachęcam do przesłuchania jej |
_________________ Idzie Jasiu przez las, patrzy, a tu podkowa. Podnosi, obraca, a tam koń.
 |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009
|
|
|
dobre! dobre! Szczególnie "urwis". Nie przykuł ten zespół nigdy mojej uwagi, oczywiście znam parę utworów, ale chyba się trochę zagłębię Dobra płytka. |
_________________ http://www.rozbrat.org |
|
|
|
 |
miminka
Lubi pieprzyć

|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2009
|
|
|
dzisiaj mieli swoją autorską audycję w trójce a ja musiałam iść na zajęcia a bym sobie chętnie posłuchała bo i musiały kawałki z tej płyty lecieć |
|
|
|
 |
czymka
Lubi pieprzyć

|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009
|
|
|
| Nie wiem dlaczego ale mnie nie rusza.... juz wole Hurra Kultu:) |
|
|
|
 |
henQ2307
Forumowy prawiczek *********

|
Wysłany: Sob 24 Paź, 2009
|
|
|
Płyta nie jest zła, chociaż poprzednie wydają mi się lepsze (albo rzeczywiście tylko mi sie wydaje).
Popieram, "Hurra" Kultu jest lepsza |
|
|
|
 |
Eyna
Forumowy prawiczek Szacunku dla głupoty nie potrafię się nauczyć.

|
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009
|
|
|
Mnie się baaardzo podoba, szczególnie przypadły mi do gustu "R.P.A.", "Urwis", "Jutro", oraz tytułowa Ferajna. Trudno powiedzieć, czy jest to płyta lepsza od poprzednich, bo całość utrzymana w innym klimacie, ale jak dla mnie zdecydowanie na plus
Z niecierpliwością czekam na kolejny koncert chłopaków! |
_________________ Piwa i pacierza nie odmawiam. |
|
|
|
 |
kijana
Moderator

|
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009
|
|
|
| płytka nie jest złaa... ale mają lepsze. |
|
 |
Gucio
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Czw 19 Lis, 2009
|
|
|
| Cóż.... płyta bardzo mnie się spodobała. Na wyróżnienie zasługują utwory "Urwis", "Jutro" oraz "Ferajna". Niedawno można było wysłuchać FL w moim mieście. Niestety ja w ten czas byłem gdzie indziej. Szkoda, że nie można się rozdwoić... |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/Gucio_91 |
|
|
|
 |
Fender
Forumowy prawiczek i gitara gra.

|
Wysłany: Pią 20 Lis, 2009
|
|
|
Przesłuchałem parę razy i stwierdzam, iż "Ferajna" to typowe, farbenowe granie. Oprócz kilku detali w niektórych elementach (jak na przykład dęciaki w "Obcy" czy ogólny klimat "Arabici") nie ma nic, co by specjalnie zaskakiwało słuchacze. W sumie poza bezpiecznym schematyzmem to temu krążkowi nie można nic konkretnego zarzucić, bo brzmi całkiem konkretnie.
Miłym akcentem są covery - jak dla mnie niepodzielnie najlepszym numerem na płycie pozostają "Autobusy i Tramwaje" T.Love ^ ^ |
|
|
|
 |
PianA
Moderator

|
|
|
|
 |
czymka
Lubi pieprzyć

|
Wysłany: Sro 13 Sty, 2010
|
|
|
Cofam opinię że mnie nie rusza, ;) Ostatnio sięgnełam po "Ferajne" raz jeszcze i mnie ruszyło! I to jak!
"Tylko krowa nie zmienia zdania" ;) |
|
|
|
 |
kawa
Coś już napisał

|
Wysłany: Nie 24 Sty, 2010
|
|
|
parę tygodni temu grali Farbeni w okolicy u mnie. byłam już na nich enty raz, ale jeśli chodzi o koncerty sa dla mnie pewniakiem dobrej zabawy. kawałki z nowej płyty brzmiały bardzo fajnie, ale Arabica - cudo, farbeni wkręcili świetny, świetny klimat, aż miałam ciarki.(;
a sama Ferajna, jak to Farbeni - sympatyczna i daje radę. (; |
_________________ pff |
|
|
|
 |
Krzysiu28165
Forumowy prawiczek Nie damy im zniszczyć naszego świata

|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010
|
|
|
| Dobra płyta..ale mieli lepsze... ,,jutro'' ,,zagadka'' ,,urwis'' dobre kawałki. |
|
|
|
 |
kamil90
Rozkręca sie
|
Wysłany: Czw 24 Cze, 2010
|
|
|
| na woodzie mogli by zagrać na koncertach robią zajebistą zabawę |
_________________ Bóg zawsze stoi po stronie wielkich batalionów |
|
|
|
 |
CycuS32
Rozkręca sie status kłamie!!! jestem -Forumowy prawiczek -

|
Wysłany: Nie 27 Cze, 2010
|
|
|
| oj mogli by się pojawić, mogli!!! przed wczoraj byłem na ich koncercie i było po prostu genialnie!!! na woodzie by pokazali siłę!!! |
_________________ witaj punk_rock ;]
po co chodzić skoro można latać! ;] |
|
|
|
 |
|
|