Przesunięty przez: Dezaprobator Wto 06 Paź, 2009 |
Wegetarianizm |
| Autor |
Wiadomość |
zlamas
Rozkręca sie
|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
|
|
|
ooo, takie udko z człowieka ;D
A jeżeli chodzi o sam fakt niejedzenia mięsa, to każdy robi jak uważa. W każdym razie są roślinne odpowiedniki mięsa np. kotlet sojowy ;D a tak poważnie to np kasza gryczana, orzechy, nasiona roślin strączkowych albo jajka zawierają takie same bajery co mięsko, czyli aminokwasy egzogenne nie wytwarzane przez organizm :) |
_________________ rower to jest świat! :) |
|
|
|
 |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
|
|
|
| no niektorzy to nawet jajek nie jedzą i mleka nie piją ;< moja siostra może tylko sojowe pić i tęskni za normalnym. nie, nigdy nie myślałam o tym żeby przejść na wegetarianizm. miałam znajomą co nie jadła mięsa, ale to raczej na złość matce, na pokaz no i nabawiła się anemii ;]. więcej rozsądku. |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
Marisha
Konto Fikcyjne

|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009
|
|
|
| Kredka napisał/a: | | no niektorzy to nawet jajek nie jedzą i mleka nie piją ;< moja siostra może tylko sojowe pić i tęskni za normalnym. nie, nigdy nie myślałam o tym żeby przejść na wegetarianizm. miałam znajomą co nie jadła mięsa, ale to raczej na złość matce, na pokaz no i nabawiła się anemii ;]. więcej rozsądku. |
Weganie nie jedza produktów pochodzenia zwierzecego(jaja, miód, mleko,sery etc).
Laktoweganie nie jedza ryb, jaj no i miesa, pozostałe produkty pochodzenia zwierzecego tak.
Co do anemii i wegetarianizmu- mit. Jesli osoba bedaca na diecie wegetarianskiej dobrze dobiera składniki i zdrowo sie odzywia nie jest narazona na zadna anemie, bzdura. Sama jestem lako-wege i przebywam w srodowisku podobnie sie odzywiajacych osob, i nie widze aby ktos specjalnie więcej chorował niż inni(miesozerni), a nawet wrecz przeciwnie. Osobiscie nie jem miesa ok 9 lat, i oprócz slabych zebów nie choruje w ogóle, żadna grypa, zaden katar czy bol gardła. Poprostu okaz zdrowia |
|
|
|
 |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009
|
|
|
| nie mowie ze byka wegetarianka tylko ze na zllosc matce nie jadla miesa. no i do tego zle sie odzywiala i bam anemia no trudno ;] ot ym to ja wiem ze jak ktos ma dobrze dobrana diete to nie zachoruje :3 |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
wlewomeeen
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Wto 12 Sty, 2010
|
|
|
| A ja mięsa nie jem, bo nie chce i nie lubie, i sie brzydze tym, i dobrze mi z tym. Jem ryby, ale dlatego, że po prostu jestem za malutka. Jak skończe rosnąć to i z ryb, i z jajek, itd., zrezygnuję. |
_________________ No izm, no schizm. |
|
|
|
 |
Asiek006
Rozkręca sie

|
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010
|
|
|
nie jestem wegetarianką jednak jedzenie mięsa od jakiegoś czasu staram się ograniczać. W przyszłości planuję zupełnie zrezygnować z jedzenia mięsa.
http://profile.myspace.co...&songid=6211937
Może kogoś zainteresuje |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Typowy spamer [youtube]link[/youtube] !!

|
Wysłany: Pon 15 Lut, 2010
|
|
|
| batman napisał/a: | | Właśnie wcinałem kotleta z rosołem i jakoś nie widzę powodów by tego nie robić. |
ja tez nie widzę takiej potrzeby. jednak niektórzy takowa mają i szanuję to, choć to totalna głupota. mam koleżankę, która jeszcze rok temu cały tydzień marzyła o weekendzie, powrocie do domu i zjedzeniu schabowego na obiad u mamusi. teraz jest wege, ale jak ja zapytałam, co wegetarianie i temu podobni dają swoim zwierzętom domowym do jedzenia nie umiała odpowiedzieć (ma psa), a raczej zamotała się, że zwierze to nie człowiek i jemu się nie wytłumaczy bla bla bla. ale krowa czy świnia i tak musi iść pod nóż, żeby taki pies czy kot opierniczył śniadanko. wyszłoby na to, ze wege nie powinni trzymać mięsożernych źwierzaków w domu, bo to niezgodne z ich przekonaniami. a przecież nie jedzą zwierząt, bo je kochają..? bessęsu? ktoś mi to jakoś sensownie wytłumaczy jak to jest z tymi zwierzętami u wege? |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
FeSTeR
Typowy spamer \m/ \m/

|
|
|
|
| Sister Midnight napisał/a: | | ktoś mi to jakoś sensownie wytłumaczy jak to jest z tymi zwierzętami u wege? | ich zwierzaki tez sa wege czy tego chca czy nie |
|
|
|
 |
harry
ShoutBox no przychódź.

|
|
|
|
| wlasnie i koty nie jedza mysz tylko zabijaja je dla zabawy. ja jem mieso bo mam taka rodzinna tradycje. pije sie duzo wódki i je duzo mięsa. najlepiej tluste. stad tez pewnie masy ciala sięgające 170 kg.... ale coz takie geny i nic sie nie da zrobic. |
_________________ fak of |
|
|
|
 |
FeSTeR
Typowy spamer \m/ \m/

|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010
|
|
|
| harry napisał/a: | | koty nie jedza mysz tylko zabijaja je dla zabawy | dlatego nie ma zarcia dla kotów o smaku myszy.
Oglądałem ostatnio program o historii ludzkosci i nawet homo erectus gardził jakimis korzonkomi na rzecz miesa. wnoisek człowiek od zawsze je jadł i jesc bedzie |
|
|
|
 |
Sz.P.Szatan
Rozkręca sie

|
|
|
|
| Że tak się wyrażę - jeżeli dorosła osoba od wielu lat jest wege, bo chce, tak ma, wyznaje filozofię wschodu, bądź też wierząc w reinkarnację wie, że w postaci świni żre swoją babcię (co się wiąże z religiami wschodu) to jednak uważam (ale mogie zmienić zdanie me), że jak się ma małe dziecko to trzeba je karmić mięskiem. Jest bardziej pożywne i odżywcze. Są takie wege rodziny i chwała im za to. Łotewa. |
_________________ Diabeł jest tylko jeden.
 |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Typowy spamer [youtube]link[/youtube] !!

|
|
|
|
czyli, ze małym dzieciom dają babcię w postaci świni? omg to prawie jak kanibalizm |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010
|
|
|
apropo - dzisiaj sobie współlokatorzy gotowali jakiś ryż z jabłkami i chcieli mnie poczęstować - wziąłem ryż, zrobiłem se kotleta i kurde normalny obiad zjadłem a jabłka wpieprzyłem na deser! o! |
_________________ http://www.rozbrat.org |
|
|
|
 |
GarRcio
Forumowy prawiczek PFloydlvr<3

|
Wysłany: Sro 14 Kwi, 2010
|
|
|
| Hmm rozumiem i jedzących mięso i nie jedzących mięsa. Nie naleze do zadnej grupy ;] tzn. nie lubię zbyt miesa , i wiem ze da sie zyc bez niego, bo jem je bardzo sporadycznie. Nie lubie jak ktos wyzywa na wegetarian, chodz do nich nie naleze ;)) |
_________________ Pink Floyd <3
 |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
|
|
|