|
Nie pale / pale |
| Palisz? |
| tak |
|
37% |
[ 43 ] |
| nie |
|
36% |
[ 42 ] |
| w przeszłości |
|
11% |
[ 13 ] |
| zamierzam xD |
|
0% |
[ 1 ] |
| tak,ale tego nie lubię(rzucam) |
|
6% |
[ 8 ] |
| tylko na faziee |
|
7% |
[ 9 ] |
|
| Głosowań: 116 |
| Wszystkich Głosów: 116 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Dahomej
Moderator vel.Grześ

|
Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009
|
|
|
| Sister Midnight napisał/a: | | ale mus jest, żeby rzucić, bo szkoda kasy na papierosy o.O |
Zwłaszcza dla studenta, gdzie za tą samą kasę można zjeść porządny obiad |
_________________ Idzie Jasiu przez las, patrzy, a tu podkowa. Podnosi, obraca, a tam koń.
 |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Typowy spamer [youtube]link[/youtube] !!

|
|
|
|
w sumie nie głupi pomysł samemu skręcać, też o tym myslałam;]
a tam obiad.. zupki chińskie nie są takie złe;] |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
Brat_Wieciekogo
Gość
|
|
|
|
Skręcałem fajki kiedyś, przez parę lat nawet.
Skręcanie wychodzi strasznie tanio, ok. 8 dych miesięcznie, jest plus bo tytoń kupny nie ma tylu substancji smakowych, smolistych czy szkodliwych środków co papierosy w paczkach i do tego nie jest tak uzależniający jak papierosy.
Jest też minus - palenie skręcanych fajek strasznie wysusza błonę w płucach a drogi oddechowe bronią się przed suchotą produkując duże ilości śluzu, co powoduje że kaszel z wypluwaniem lepkich glutów plus wiecznie zapchany nos jakimś sklejonym zaschniętym gównem po paru tygodniach stają się codziennością o każdej porze dnia, nocą czasem też. |
|
|
|
 |
Sister Midnight

|
|
|
|
| no to się rozmyśliłam..;] |
|
|
|
 |
Shin
Forumowy prawiczek

|
|
|
|
ale 'tuty' jak gadam na robione smakują paskudnie...
a jeśli chodzi o kasę... to nie jest tak do końca - to kwestia wyboru
nie kupuje wody mineralnej jak cały dzień kręcę się na słońcu czy nie chodzę do kina. To nie jest specjalnie mądry wybór ale jest mój |
_________________ `Kuroi namida nagashi sakendemo
Shiranu kao de ashita wa kite...` |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
Wysłany: Pią 24 Kwi, 2009
|
|
|
| Araiser napisał/a: | Dlatego planuję przerzucić się na maszynkę + gilzy + tytoń |
pieprz maszynke, skrecaj w palcach, kup filtry, bletki i dobry(ale DOBRY) tyton. Przy skrecaniu w palcach dokladnie czujesz ide masz tytoniu, wiec palisz dokladnie takie papierosy jakie chcesz - jak chcesz przedluzyc sobie przyjemnosc, krecisz 2 male, albo jeden wielki. Mysle, ze skrety z tytoniu to pewien rytual - z kasa wychodzi lepiej niz zwykle szlugi. Poza tym to satysfakcja zapalic sobie takiego wlasnorecznie skreconego szluga no i ogranicza sie palenie, bo nie zawsze chce sie krecic |
|
|
|
 |
zUe dazy
Rozkręca sie
|
Wysłany: Pią 24 Kwi, 2009
|
|
|
Co do nabijarki do papierosów, to też można zrobić mniejsze szlugi. Jak zobaczyłem ile kumplowi zajmuje zwinięcie własnego papierosa, to doceniłem maszynkę.
"Jest też minus - palenie skręcanych fajek strasznie wysusza błonę w płucach a drogi oddechowe bronią się przed suchotą produkując duże ilości śluzu, co powoduje że kaszel z wypluwaniem lepkich glutów plus wiecznie zapchany nos jakimś sklejonym zaschniętym gównem po paru tygodniach stają się codziennością o każdej porze dnia, nocą czasem też."
Szczerze, to jakoś specjalnie tego nie odczułem, więc może to kwestia tytoniu (Paramount do nabijania, czy w paczkach smakuje dla mnie tak samo). Zresztą jeżeli ktoś ma nadmiar kasy i pali dla smaku, to może sobie fajkowym nabijać. |
|
|
|
 |
Simon
Na pewno offtopuje

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009
|
|
|
| zUe dazy napisał/a: | Co do nabijarki do papierosów, to też można zrobić mniejsze szlugi. Jak zobaczyłem ile kumplowi zajmuje zwinięcie własnego papierosa, to doceniłem maszynkę.
|
eee tam, kwestia wprawy jak Ja palilem jeszcze nalogowo to moglem skrecic fajke w 0,5 minuty bezproblemowo |
_________________ http://www.rozbrat.org |
|
|
|
 |
voo_doo
Stara Gwardia

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009
|
|
|
| kwestie finansowe przy skręcanych papierosach i kupnym tytoniu powoli przechodzą do historii ponieważ tytoń podrożał 100% (przynajmniej na tyle ile się orientuję ) Więc bardziej będzie się opłacało kupować fajki niż skręcać... |
_________________ Up the Irons!!! |
|
|
|
 |
Araiser [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009
|
|
|
| Wiesz, fajki zawsze będą droższe od skręcanych. Płacisz za ładne pudełko, firmę, reklamę etc. |
|
|
|
 |
Sister Midnight

|
|
|
|
a ja wzięłam się za siebie i od wczoraj nie palę o.O
swoją drogą ciekawam, ile dam rade wytrzymać;] |
|
|
|
 |
Aras666
Na pewno offtopuje Always look on the bright side of life! :)

|
|
|
|
| z takim nastawieniem "ciekawe ile wytrzymam" długo nie pociągniesz :D |
_________________ Have a nice day!
 |
|
|
|
 |
voo_doo
Stara Gwardia

|
|
|
|
| Araiser napisał/a: | | Wiesz, fajki zawsze będą droższe od skręcanych. Płacisz za ładne pudełko, firmę, reklamę etc. |
niekoniecznie :) mój kumpel z którym pracuje od dawna palił skręcane bo mu smakowały i tytoń był dużo tańszy od fajek. Niestety w tym tygodniu przeżył szok kiedy się dowiedział że tytoń który dawno temu był po 20zł podrożał później do 60zł, teraz kosztuje 120zł za pół kilo. Za 120 zł masz dwa wagony fajek jak dorwiesz gdzieś taniej a tyle to sobie nie skręcisz z pół kilo tytoniu :) |
_________________ Up the Irons!!! |
|
|
|
 |
Sister Midnight

|
|
|
|
| Aras666 napisał/a: | | z takim nastawieniem "ciekawe ile wytrzymam" długo nie pociągniesz :D |
mam nadzieję, że mi się uda.. musi się udać! "bo ogólnie mam nadzieję na przyszłość";] |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
| KATA napisał/a: | | Nie palę, nie piję, nie biorę, nie jem mięsa |
Jakby tak powiedział facet to niemielibyśmy o czy rozmawiać.
Generalnie wojsko mnie tak wyczuliło że osoby niepalące i niepijące nie są godne zaufania. I to się sprawdza. Poprostu nawet przed wojskiem w moim towarzystwie było takie powiedzenie i obowiązuje do dziś że jak ktoś nie pali i nie pije to się mu nie ufa. Generalnie może to troche idiotyczne ale zawsze się sprawdza. Pozatym ten tekst "nie jest mięsa" - Nielubie Ludzi którzy zjadają jedzenie mojego jedzenia :D |
_________________ Skoro alkohol to zło to jest tylko w piekle, skoro w piekle jest alkohol to nie może być tam aż tak źle. |
|
|
|
 |
|
|