I POL'AND'ROCK FESTIVAL JUZ ZA
(XXIV PRZYSTANEK WOODSTOCK)
|
|
sitemap
Będzie przetrzepywanie plecaków, odradza się noże i siekiery |
Autor |
Wiadomość |
aqu32
Na pewno offtopuje

Wiek: 40 Dołączył: 29 Lut 2012 Posty: 712 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Śro 06 Lip, 2016
|
|
|
nexus napisał/a: | winogron napisał/a: | ...a decyzja o płocie zapadła u organizatorów i z ich inicjatywy jeszcze przed wydaniem opinii służb :) |
hmm o tego nie wiedziałem.... przyszła mi szatańska teoria spiskowa do głowy, może ten płot to takie mentalne przygotowanie uczestników do wprowadzenia za rok biletów na festiwal... |
Co wy wymyślacie za bzdury? Od początku była mowa tylko i wyłącznie o braku wjazdu samochodów na pole i to też była decyzja wojewody - Jurek niby tłumaczył, że sami o tym kiedyś myśleli, ale to była wyłącznie dobra mina do złej gry. A płoty to już tylko i wyłącznie konsekwencja wydania decyzji o imprezie o podwyższonym ryzyku - Juras sam z siebie nigdy by czegoś takiego na woodstock nie wprowadził! Sam dobrze zdaje sobie sprawę, że to w żaden sposób w niczym nie pomoże, a jedynie znacznie zawyża koszty i niepotrzebnie utrudnia życie nam - uczestnikom.
nexus napisał/a: |
Za poprzedniej władzy przewalone (nieporównywalnie gorzej) mieli kibice teraz woodstockowicze, życie. |
Porównywanie uctokowiczów z kibicami (a właściwie kibolami), serio? Ci drudzy od przeszło 20 lat sowicie pracują na swoją opinię - w wielu przypadkach tzw. 'kluby kibica' to nic innego jak zorganizowane grupy przestępcze, specjalizujące się w rozbojach czy też w handlu drugami/bronią.
Wyobrażasz sobie takie sceny na woodstocku? Miejsce każdego z tych bandytów jest w pierdlu i to na wiele lat. A za obecnej władzy uważani są za 'patriotów' i czują się jak pączki w maśle.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Bodc6h9mabU[/video] |
|
|
|
 |
stoper
Coś już napisał Blues for the Red Sun

|
|
|
|
nexus napisał/a: | nie przesadzaj masz TVN24 i gazetę wybiórczą postaw się na miejscu pisu, jest taki Owsiak ciągle krytykuje (chce nawet z baśki niektórym dać), "buntuje młodzież organizując ten festiwal" to po co taki pis ma iść mu na rękę i przymykać oko na ustawę o imprezach masowych jak to robiła poprzednia władza? no po co? skoro może wyegzekwować prawo jak to egzekwuje się od Jarocina, Open Era, różnych dożynek i innych meczów Widzewa czy Legii. Mnie też się nie podoba ogrodzenie tylko, że my jesteśmy tutaj tylko pionkami, bo kogo tak naprawdę obchodzi czy się jeden z drugim dobrze tam bawimy, nikogo. Za poprzedniej władzy przewalone (nieporównywalnie gorzej) mieli kibice teraz woodstockowicze, życie. Wniosek o organizację imprezy masowej składa się nie później niż na 30 dni przed planowanym terminem jej rozpoczęcia później jest decyzja. Owsiak złożył wniosek właśnie na 30 dni przed terminem. |
Ciekawe czyje (heh) media są bardziej wybiórcze?
Od Jarocina i Openera nie egzekwuje się barierek, to są imprezy płatne, oni sami je stawiają, i wyobraź sobie pilnie tych granic strzegą :P Również zastanawiam się, czy nie za wcześnie grzebiesz PIS w jakości posługi państwu i społeczeństwu ;), moim zdaniem mają jeszcze sporo czasu, żeby udowodnić jak mocno potrafią spierdolić nam życie ;) |
|
|
|
 |
ia_nn
Rozkręca sie

|
|
|
|
stoper napisał/a: | nexus napisał/a: | nie przesadzaj masz TVN24 i gazetę wybiórczą postaw się na miejscu pisu, jest taki Owsiak ciągle krytykuje (chce nawet z baśki niektórym dać), "buntuje młodzież organizując ten festiwal" to po co taki pis ma iść mu na rękę i przymykać oko na ustawę o imprezach masowych jak to robiła poprzednia władza? no po co? skoro może wyegzekwować prawo jak to egzekwuje się od Jarocina, Open Era, różnych dożynek i innych meczów Widzewa czy Legii. Mnie też się nie podoba ogrodzenie tylko, że my jesteśmy tutaj tylko pionkami, bo kogo tak naprawdę obchodzi czy się jeden z drugim dobrze tam bawimy, nikogo. Za poprzedniej władzy przewalone (nieporównywalnie gorzej) mieli kibice teraz woodstockowicze, życie. Wniosek o organizację imprezy masowej składa się nie później niż na 30 dni przed planowanym terminem jej rozpoczęcia później jest decyzja. Owsiak złożył wniosek właśnie na 30 dni przed terminem. |
Ciekawe czyje (heh) media są bardziej wybiórcze?
Od Jarocina i Openera nie egzekwuje się barierek, to są imprezy płatne, oni sami je stawiają, i wyobraź sobie pilnie tych granic strzegą :P Również zastanawiam się, czy nie za wcześnie grzebiesz PIS w jakości posługi państwu i społeczeństwu ;), moim zdaniem mają jeszcze sporo czasu, żeby udowodnić jak mocno potrafią spierdolić nam życie ;) |
Rudy nam spierdolił i uciekł jak szczur i co? I nic. Nie doszukujcie sie podtekstów politycznych tam gdzie ich nie ma. To że chcą nas dzielić i im sie to udaje to tylko wina tych którzy dają się manipulować. Zobaczcie na takiego Owsiaka... Zrobił koszulki z krystyną p. po co? Po to żeby nas łączyć? hehe Wszyscy siebie warci a my i tak będziemy robić swoje (przynajmniej ja). A ci co ufają w autorytet organizatora PW pewnie czekają na przyjazd księcia z Brukseli na białym koniu, który znów otworzy im festiwal :) hahaha Dajcie już spokoj z tym politykowaniem bo co jak co ale woodstock napewno nie jest miejscem na politykowanie, mimo że organizator od lat usilnie stara się to zmienić. |
|
|
|
 |
winogron
Lubi pieprzyć źle skrojony, za to dobrze zszyty

|
|
|
|
nexus napisał/a: | winogron napisał/a: | ...a decyzja o płocie zapadła u organizatorów i z ich inicjatywy jeszcze przed wydaniem opinii służb :) |
hmm o tego nie wiedziałem.... przyszła mi szatańska teoria spiskowa do głowy, może ten płot to takie mentalne przygotowanie uczestników do wprowadzenia za rok biletów na festiwal... |
Nawet w tym apelu do woodstockowiczów pisał, że postanowili ogrodzić pole z nadzieja,że służby załagodzą swoją opinię.
Nie sądzę, żeby chodziło o bilety, bardziej o jasne rozgraniczenie tego, gdzie jest Woodstock, a gdzie go nie ma. "U nas jest bezpiecznie, incydenty maja miejsce poza terenem woodstocku" |
|
|
|
 |
stoper

|
|
|
|
ia_nn
To nie ja dzielę, zadaję pytania. Mało tego, wszystkim daję równe szanse. Koszulka z Krystyną zacna. Rozumiem, że jak ktoś Ci napluje w twarz, to wytrzesz buzię, uśmiechniesz się, machniesz ręką, a odchodząc szepniesz pod nosem, że nie dasz się wplątać w tą niecną prowokację. :) |
|
|
|
 |
ia_nn
Rozkręca sie

|
|
|
|
stoper napisał/a: | ia_nn
To nie ja dzielę, zadaję pytania. Mało tego, wszystkim daję równe szanse. Koszulka z Krystyną zacna. Rozumiem, że jak ktoś Ci napluje w twarz, to wytrzesz buzię, uśmiechniesz się, machniesz ręką, a odchodząc szepniesz pod nosem, że nie dasz się wplątać w tą niecną prowokację. :) |
Na pewno jesli mi naplują w buzię, to nie zaangazuję w odpowiedz całgo autorytetu mojej osoby oraz autorytetu organizacji którą kieruję :) Tym bardziej jeśli ma tak wielki autorytet. Poza tym trzeba znać miarę. Z pchłą nie walczy słoń a co najwyzej inna pchła... Podjudzanie konfliktu czasem bywa gorsze od jego stworzenia. |
|
|
|
 |
stoper

|
|
|
|
Koszulka to nie jakaś zmasowana antykampania, nieporównywalne ohydy. Za plucie w twarz trzeba liczyć się z konsekwencją połamanego nosa, tutaj lekko psotne czochranie czupryny Krystyny. |
|
|
|
 |
ia_nn
Rozkręca sie

|
Wysłany: Czw 07 Lip, 2016
|
|
|
Koszulka to odzwierciedlenie małostkowości człowieka, kreowanego na najwiekszy autorytet w Polsce. Słowa pani P. nie zasługują na jakikolwiek komentarz. Nie ma z czym dyskutować. Jesli ktoś uważa, że jest to idzie do Sądu... a jesli sie chce bawić w podchody to robi takie cuś :) Także prosze nie dajmy sie zmanipulować. Obie strony chcą wykorzystac nas do swoich interesów. Róbmy swoje. |
|
|
|
 |
Pomarańczowy
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Mam takie pytanko, czy będzie możliwość wnoszenia piwa kupionego w Kostrzyńskich sklepach na teren festiwalu? |
|
|
|
 |
Miru BGC
Na pewno offtopuje

|
|
|
|
Pomarańczowy napisał/a: | Mam takie pytanko, czy będzie możliwość wnoszenia piwa kupionego w Kostrzyńskich sklepach na teren festiwalu? |
chyba nie będzie z tym problemu, nigdy nie było, jedynie to żeby to było puszkowane piwko |
|
|
|
 |
winogron
Lubi pieprzyć źle skrojony, za to dobrze zszyty

|
|
|
|
Pomarańczowy napisał/a: | Mam takie pytanko, czy będzie możliwość wnoszenia piwa kupionego w Kostrzyńskich sklepach na teren festiwalu? |
Bedzie, chyba, że to piwo butelkowe, wtedy nie |
|
|
|
 |
harry
ShoutBox no przychódź.

Wiek: 37 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 785 Skąd: Trzebiel wieś
|
|
|
|
Miałem się nie udzielać w tym temacie ale jak widzę jakie głupoty piszecie jak strasznie zapatrzeni jesteście w Jureczka to aż mi się nie dobrze robi. Owsiak jest propagandystą. Nie mówię, że to źle bo dzięki temu odniósł taki sukces z Orkiestrą. Ale mami was jak tylko chce. Uwieżyliście w tą bajeczkę z pisem. Jakby nie Owsiak to w tym roku mielibyśmy tylko dodatkowo kamery i więcej niebieskich pod dużą i małą sceną. Poza tym nic więcej by się nie zmieniło. Kamery przecież i tak są a większa ilość niebieskich to nawet chyba dobrze przecież nas nie biją tylko chronią.
Cały myk jest taki, że Owsiak nienawidzi PISu i ja nie widzę w tym problemu tylko po co robi politykę na woodstocku? Bajka o tym podwyższonym ryzyku jest taka, że osiem miesięcy temu było spotkanie w Kostrzynie z udziałem Owsiaka, Wojewody, Komendanta Wojewódzkiej Policji i Burmistrza Kostrzyna i to wtedy była już mowa o tym, że w tym roku będzie woodstock imprezą o podwyższonym ryzyku i Owsiak bardzo dobrze o tym wiedział. Ba! nawet werbował na kilka miesięcy przed woodstockiem ochotników do niebieskiego patrolu były nawet ogłoszenia na stronach wośpu. Po co by to robił? Oficjalne pismo z decyzją przyszło na miesiąc przed woodstockiem i napewno nie było zaskoczeniem a Owsiak udał że nic nie wiedział.
Płot, bramki, zakaz wjazdu samochodem ? Nikt mu tego nie kazał robić on sam to wymyślił i na tym przystał. Wojewoda tylko się na to zgodził. Po co to było? Właśnie po to aby wzbudzić u was tak negatywne emocje. Poczytajcie jeszcze raz to wszystko co napisaliście i zobaczcie ile u was nienawiści. Zapomnieliście hasła woodstocku? Przypomnę wam "Miłość, Przyjaźń, Muzyka i Rock'n'Roll" więc weźcie sobie to do serduszka. Nie psujcie woodstocku nienawiścią bo to nie pis go psuje tylko wy.
https://www.youtube.com/w...utu.be&t=42m25s |
|
|
|
 |
Swarog
Rozkręca sie Ksylenowy Wojownik Wioski Wikingów
|
|
|
|
Dobrze mówi, polać mu! |
|
|
|
 |
stasw328
Coś już napisał
Wiek: 27 Dołączył: 23 Mar 2016 Posty: 53 Skąd: Szczecinek
|
|
|
|
winogron napisał/a: | Pomarańczowy napisał/a: | Mam takie pytanko, czy będzie możliwość wnoszenia piwa kupionego w Kostrzyńskich sklepach na teren festiwalu? |
Bedzie, chyba, że to piwo butelkowe, wtedy nie |
Chyba, że ktoś lubi piwo z plastikowej butelki :D |
|
|
|
 |
clover93
Lubi pieprzyć

|
|
|
|
dlatego ja politycznie nigdy się nie mieszałem w ich spory ;) |
|
|
|
 |
sabina
Coś już napisał

Wiek: 58 Dołączyła: 25 Lis 2012 Posty: 54 Skąd: Jelcz-laskowice
|
|
|
|
harry...nie chce mi się wierzyć, aby Jurek Owsiak zachowywał się w myśl powiedzenia "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Czyli - na złość PIS-owi utrudnię sobie życie, postawię 6-kilometrowy płot i podniosę koszty organizacji.
Może jednak jest coś czego nie wiemy, skoro nie było takich wymagań.
Albo jestem zwyczajnie naiwna :D |
|
|
|
 |
clover93
Lubi pieprzyć

|
|
|
|
z wypowiedzi Jurka wynikało jakby płot postawili po to by zaznaczyć gdzie jest teren festiwalu a gdzie nie, aby ograniczyć prawdopodobieństwo zajścia incydentów na terenie festiwalu (rozbiłaś się poza ogrodzeniem to już nie ich problem że ktoś Cię napadł) i wtedy może się "kłócić" z mediami jeśli napiszą że coś się wydarzyło na festiwalu a było poza ogrodzeniem |
|
|
|
 |
ia_nn
Rozkręca sie

|
|
|
|
clover93 napisał/a: | z wypowiedzi Jurka wynikało jakby płot postawili po to by zaznaczyć gdzie jest teren festiwalu a gdzie nie, aby ograniczyć prawdopodobieństwo zajścia incydentów na terenie festiwalu (rozbiłaś się poza ogrodzeniem to już nie ich problem że ktoś Cię napadł) i wtedy może się "kłócić" z mediami jeśli napiszą że coś się wydarzyło na festiwalu a było poza ogrodzeniem |
Otóż to... oby tylko te płoty nie obróciły się przeciwko nam w razie wybuchu choćby niewielkiej paniki. Najważniejsze to żebyśmy my jako uczestnicy zachowali się odpowiedzialnie w tych w tym roku dość ciężkich warunkach. To od nas, nie od Owsiaka, nie od pisu, to od nas wszystko zależy. |
|
|
|
 |
nexus
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
aqu32 napisał/a: | nexus napisał/a: | winogron napisał/a: | ...a decyzja o płocie zapadła u organizatorów i z ich inicjatywy jeszcze przed wydaniem opinii służb :) |
Co wy wymyślacie za bzdury? Od początku była mowa tylko i wyłącznie o braku wjazdu samochodów na pole i to też była decyzja wojewody - Jurek niby tłumaczył, że sami o tym kiedyś myśleli, ale to była wyłącznie dobra mina do złej gry. A płoty to już tylko i wyłącznie konsekwencja wydania decyzji o imprezie o podwyższonym ryzyku - Juras sam z siebie nigdy by czegoś takiego na woodstock nie wprowadził! Sam dobrze zdaje sobie sprawę, że to w żaden sposób w niczym nie pomoże, a jedynie znacznie zawyża koszty i niepotrzebnie utrudnia życie nam - uczestnikom.
nexus napisał/a: |
Za poprzedniej władzy przewalone (nieporównywalnie gorzej) mieli kibice teraz woodstockowicze, życie. |
Porównywanie uctokowiczów z kibicami (a właściwie kibolami), serio? Ci drudzy od przeszło 20 lat sowicie pracują na swoją opinię - w wielu przypadkach tzw. 'kluby kibica' to nic innego jak zorganizowane grupy przestępcze, specjalizujące się w rozbojach czy też w handlu drugami/bronią.
Wyobrażasz sobie takie sceny na woodstocku? Miejsce każdego z tych bandytów jest w pierdlu i to na wiele lat. A za obecnej władzy uważani są za 'patriotów' i czują się jak pączki w maśle.
[video] |
mniej propagandy więcej własnego myślenia polecam historia Macka Dobrowolskiego (więcej w google) http://wiadomosci.onet.pl...a-polsce/tqc507 ; operacja "widelec" http://www.polskatimes.pl...-roku,id,t.html ; wolność słowa http://natemat.pl/32387,k...dzi-watpliwosci i wiele wiele innych. Wchodzisz tutaj ględzisz o wolności, ale jednocześnie nie dostrzegasz państwa policyjnego uprawianego w Polce od wielu wielu lat, smutne.
[ Dodano: Czw 07 Lip, 2016 ]
sabina napisał/a: | harry...nie chce mi się wierzyć, aby Jurek Owsiak zachowywał się w myśl powiedzenia "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Czyli - na złość PIS-owi utrudnię sobie życie, postawię 6-kilometrowy płot i podniosę koszty organizacji.
Może jednak jest coś czego nie wiemy, skoro nie było takich wymagań.
Albo jestem zwyczajnie naiwna :D |
ale dlaczego ma "sobie" odmrażać uszy - kasa się zgadza, on płotem nie utrudnia życia sobie a jedynie nam. Z punktu widzenia ustawy o organizacji imprez masowych różnica jest jedna więcej ochrony "niebieskich" (to jest duży koszt dla organizatora) i faktycznie o ogrodzeniu nie ma tam mowy. Polecam spojrzeć na gości ASP - Korwin Piotrowska, młody i stary Stuhr - polityka pełną gębą. |
|
|
|
 |
Jaaasiek
Po co tyle piszesz ?

Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2012 Posty: 1637 Skąd: Drink Team Żywiec
|
|
|
|
No tak, bo przecież kibole są prześladowani non stop. Żaden z nich nie robi burd, nie napierdala ludzi, nie diluje tylko zbierają się aby przeprowadzać staruszki przez ulice, ratować małe kotki ze ścieków i łapać motyle na łące.
Maciek miał pecha bo ktoś przeciwko niemu zeznał.
Ile ja znam typów, co nie zgłosili pobicia przez kiboli, bo ich koledzy pogrozili za plecami i nawet ci złapani na gorącym uczynku wychodzili po paru godzinach na wolność. Działa w dwie strony? Policja bezradna?
Nie dostrzegasz tego, że kibole pracują sobie na renomę od wielu, wielu lat. Smutne.
[ Dodano: Czw 07 Lip, 2016 ]
nexus napisał/a: | Polecam spojrzeć na gości ASP - Korwin Piotrowska, młody i stary Stuhr - polityka pełną gębą. |
No tak, zapomniałem, że to czynni posłowie i senatorzy. Natomiast zawsze wyśmiewam argument, że są goście popierający jedną opcję polityczną w ten sposób:
Niech się w końcu jakiś przeciwnik Woodstocku zgodzi na zaproszenie to wtedy można będzie zrobić kontrast, a póki się nie zgodzą na występ na "lewacko-szatańskim" festiwalu to te argumenty o upolitycznieniu ASP można sobie schować wiadomo gdzie. |
|
|
|
 |
nexus
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Pią 08 Lip, 2016
|
|
|
Maciek miał pecha? Poprzednia władza trzymała chłopaka przez blisko 4 lata w areszcie, nawet nie rozpoczynając przewodu sądowego a Ty piszesz, że miał pecha. Może jeszcze napisz, że dobrze mu tak bo kibol i na pewno komuś przywalił, ale ten tego nie zgłosił. Stosujesz odpowiedzialność zbiorową bo "kibole" a jednocześnie narzekasz, że w takim Radiu Maryja czy podobnym medium ze wszystkich woodstockowiczów robią ćpunów i pijaków. Tak naprawdę nie ma różnicy w manipulacji. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|