Tak było
I POL'AND'ROCK FESTIVAL JUZ ZA

(XXIV PRZYSTANEK WOODSTOCK)
sitemap
Poprzedni temat «» Następny temat
2016 bez Woodstocku?
Autor Wiadomość
Mazu  
Typowy spamer
Ninja z Kazachstanu

Wysłany: Nie 24 Sty, 2016   

może załóżmy KOW - Komitet Obrony Woodstocku? I organizujmy marsze Amareny?

czarnyaniol1990  
Rozkręca sie

Wysłany: Nie 24 Sty, 2016   

O ile dobrze mi swita (czego nie gwarantuje) kazde w miare cywilizowane panstwo ma cos takiego jsk ustawa antyterrorystyczna. Jezeli z racji tego uctok mialby sie nie odbyc to inne masowe imprezy tez nie mogly by miec racji bytu z tych samych powodow tak na moje oko. Btw. Nawet jezeli oficjalny uctok by nagle sie nie odbyl do kostrzyna zjechali by prawdziwi uctokowicze, nie sezonowcy, wielcy buntownicy, youtuberzy, czy fani co poniektorych dziwnych zespolow...

Jaaasiek  
Po co tyle piszesz ?

Wysłany: Pon 25 Sty, 2016   

Fani tych "dziwnych" zespołów pewnie jaraliby się tym "dzikim woodstockiem" bardziej niż Ci tru Woodstockowicze, co niby jeżdżą dla ludzi i klimatu, ale co roku najbardziej narzekają na wszystko, zwłaszcza na młodych ludzi, którzy słuchają innej muzyki niż "jedyna prawdziwa".

A poza tym chyba nikt nie wierzy w to, że coś w tym roku przeszkodzi festiwalowi?

KazikHansen  
Typowy spamer

Jaaasiek napisał/a:
Fani tych "dziwnych" zespołów pewnie jaraliby się tym "dzikim woodstockiem" bardziej niż Ci tru Woodstockowicze, co niby jeżdżą dla ludzi i klimatu, ale co roku najbardziej narzekają na wszystko, zwłaszcza na młodych ludzi, którzy słuchają innej muzyki niż "jedyna prawdziwa".

A poza tym chyba nikt nie wierzy w to, że coś w tym roku przeszkodzi festiwalowi?

Ciężko się nie zgodzić. Tacy tru woodstockowicze nieraz bardziej mnie zniechęcają do festiwalu niż "sezonowcy, wielcy buntownicy, youtuberzy, czy fani co poniektorych dziwnych zespolow...". Poza tym - o jakie dziwne zespoły chodzi?

winogron  
Lubi pieprzyć
źle skrojony, za to dobrze zszyty

Mazu napisał/a:
może załóżmy KOW - Komitet Obrony Woodstocku? I organizujmy marsze Amareny?

masz moje poparcie!

kuba_perkowski  
Coś już napisał

Wysłany: Wto 26 Sty, 2016   Re: 2016 bez Woodstocku?

Szczerze to wątpię żeby jarek & Spółka zabronili Woodstocku. Byli juz 2 lata u władzy i nic takiego nie miało miejsca. Co do ustawy to po prostu nałozy dodatkowe obostrzenia i trzeba będzie je spełnić, i tyle ;)

KazikHansen  
Typowy spamer

Wysłany: Wto 26 Sty, 2016   Re: 2016 bez Woodstocku?

kuba_perkowski napisał/a:
Szczerze to wątpię żeby jarek & Spółka zabronili Woodstocku. Byli juz 2 lata u władzy i nic takiego nie miało miejsca. Co do ustawy to po prostu nałozy dodatkowe obostrzenia i trzeba będzie je spełnić, i tyle ;)

Wtedy na całe szczęście skończyło się to skróceniem kadencji Sejmu. Nie od dziś wiadomo, że Jarkowi i spółce z wośpem nie po drodze, więc kto wie co im może przyjść do głowy.

Mazu  
Typowy spamer
Ninja z Kazachstanu

Wysłany: Śro 27 Sty, 2016   Re: 2016 bez Woodstocku?

KazikHansen napisał/a:
kuba_perkowski napisał/a:

Wtedy na całe szczęście skończyło się to skróceniem kadencji Sejmu. Nie od dziś wiadomo, że Jarkowi i spółce z wośpem nie po drodze, więc kto wie co im może przyjść do głowy.

Niby z WOŚPem nie po drodze, ale Duda narty na WOŚP oddał, mimo wszystko :P

ia_nn  
Rozkręca sie

Wysłany: Pią 29 Sty, 2016   

Normalnie Białoruś :) Petru ratuj !!

zokolic  
Lubi pieprzyć
Otwarte od 8 do 16

Wysłany: Pią 05 Lut, 2016   

Ogólnie nie czytałem teamtu i w oóle to uważam go za totalną niedorzeczność. "Stary mówił, że gramy do końca świata i jeden dzień dłuży" Także zmieniam tytuł na bardziej odpowiedni, bracia i siostry, dzikie małpy i warchlaki prosiaki ściemniaki, ptaszki i szparki uwaaaga:
Ta-dam

Przystanek
WOODSTOCK

bez 2016!

jezuzok  
Forumowy prawiczek

Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

aż się z powrotem zarejestrowałem, żeby się wypowiedzieć.

nie ma co sie obawiać PiS - jak nie chcą sobie strzelić w stopę przed ŚDM to ustawa musi być racjonalna. minusem dla niektórych może być to, że Woodstock będzie musiał się ucywilizować i nie będzie już takiego jawnego ćpania jak w okolicy będzie krążyć policja. no ale to dobrze, bo powiedzmy sobie szczerze - to co się tam teraz dzieje z narkotykami to przegięcie. kiedyś była masa palących zioło, ale innych jak na lekarstwo, a teraz człowiek sobie próbuje kulturalnie zjeść zapiekankę, a obok rozkłada się ćpun i zaczyna wciągać kreskę...

obawiać się powinniśmy wspaniałych gości pani Merkel... już nawet nie wspominam o terroryźmie, bo to idealne miejsce (i marketingowo i logistycznie) na wysadzenie się dla allaha, ale jak zorganizują się na Woodstock zwykli uchodźcy to będziemy mieli drugą Kolonię - tym razem w skali makro! w obecnej sytuacji geopolitycznej organizowanie Woodstocku pod niemiecką granicą to czysta głupota i Owsiak już późną jesienią powinien szukać jakiejś bezpieczniejszej miejscówki. zamknięte, biletowane festiwale są tutaj w dużo lepszej sytuacji, bo mogą skontrolować każdego przed wejściem i mają interes w pilnowaniu ogrodzenia, ale tutaj fizycznie nie da sie tego chyba zrobić.

zygmunt  
Rozkręca sie

Wysłany: Śro 10 Lut, 2016   

jezuzok napisał/a:
aż się z powrotem zarejestrowałem, żeby się wypowiedzieć.

nie ma co sie obawiać PiS - jak nie chcą sobie strzelić w stopę przed ŚDM to ustawa musi być racjonalna. minusem dla niektórych może być to, że Woodstock będzie musiał się ucywilizować i nie będzie już takiego jawnego ćpania jak w okolicy będzie krążyć policja. no ale to dobrze, bo powiedzmy sobie szczerze - to co się tam teraz dzieje z narkotykami to przegięcie. kiedyś była masa palących zioło, ale innych jak na lekarstwo, a teraz człowiek sobie próbuje kulturalnie zjeść zapiekankę, a obok rozkłada się ćpun i zaczyna wciągać kreskę...

obawiać się powinniśmy wspaniałych gości pani Merkel... już nawet nie wspominam o terroryźmie, bo to idealne miejsce (i marketingowo i logistycznie) na wysadzenie się dla allaha, ale jak zorganizują się na Woodstock zwykli uchodźcy to będziemy mieli drugą Kolonię - tym razem w skali makro! w obecnej sytuacji geopolitycznej organizowanie Woodstocku pod niemiecką granicą to czysta głupota i Owsiak już późną jesienią powinien szukać jakiejś bezpieczniejszej miejscówki. zamknięte, biletowane festiwale są tutaj w dużo lepszej sytuacji, bo mogą skontrolować każdego przed wejściem i mają interes w pilnowaniu ogrodzenia, ale tutaj fizycznie nie da sie tego chyba zrobić.

Jak porownam stare woodstocki to faktycznie mam wrazenie ze cpunów jest wiecej ale moim zdaniem to efekt nieudolnej polityki antynarkotykowej panstwa niz zjawiska ktore przybiera na sile.
I to nie winic nalezy rastamanow zielarzy, ktorzy w gruncie rzeczy sa nieszkodzliwi, ale gimnazjalistow na "dopalaczowym odlocie". Nie pamietam bym widzial dawniej jak medycy zabierali kogos nafazowanego bredzącego od rzeczy, a w ciagu ostatnich 5 lat widzialem az dwoch wiec od siebie bym stawial na to, ze tendencja jest rosnaca.
Znane Jurkowe hasło uspokajajace mamusie puszczające na wooda dzieci, nienajkie STOP NARKOTYKOM zamieniłbym na STOP ODPIERDALANIU, bo mi ćpun póki jest spokojny nie przeszkadza, ale jak zaczyna szukać zaczepki albo włącza mu sie agresor, to moze lepiej faktycznie prewencyjnie ich wyrzucac, ale niepopadajmy w paranoje, by czlowieka palącego
coś tam pod nosem traktować jak przestępcę.

nie przesadzalbym z tymi uchodzcami i demonizowaniem ich, temat jest mocno rozdmuchany i prezsadzony. Nie sadze by interesowala ich rockowa muzyka, oni chyba nawet nie mogą jej słuchać. W zyciu zadnego uchodzcy takiego jak go media malują nie widzialem, za to w telewizji na na tubie ciagle o nich mowia rozkrecajac spirale strachu i spierdolenia.
Ciezko mi myslec jak terrorysta, bo nim nie jestem, ale jakbym nim byl to np. nie wysadzalbym niczego ani nie działał siłowo, tylko w zoorganizowanej grupie np. zerwał łącza internetowe, odcinajac kraj od internetu, powodujac znacznie wiekszy chaos i. Wood to wydaje mi sie mocno sredni cel, nie pokazuja go w telewizji, juz jakis popularniejszy mecz pilki noznej bylby ciekawszy. Z tego co juras mowil, to z policją i tak maja i tak przecwiczone scenariusze (nawet chyba je wymienial, chemiczny, bombowy i cos tam jeszcze wiec w sumie najpopularniejsze obawy wasze powinny byc rozwiane), wiec ja jestem sklonny uwierzyc ze jestem nawet wzglednie bezpieczny, abstrachujac od skutecznosci policji i patrolu. Podobno pare lat temu sluzby ujely na woodzie morderce ktory zabil, a potem pojechal na woodstock, co mnie zszokowalo, bo znaleźć w takiej masie ludziej konkretną osobę to coś niewiarygodnego.

Co roku lekki taki stres ze coś się stanie jest, serce mi się łamie gdy słyszę plotki że ktoś na woodzie zszedl, ale w sumie biorac te rozwazania na powaznie to mocniej sie boje tego ze rozbity sasiad obok bedzie burakiem, niz to ze faktycznie ktoś coś zrobi.

Jaaasiek  
Po co tyle piszesz ?

Wysłany: Czw 24 Mar, 2016   

Trochę może nie w temacie, ale powstaje własnie furtka umożliwiająca odwołanie imprezy masowej. Wiem, że pewnie poleci hejt, ale uważam, że da to władzy możliwość zamknięcia imprez masowych o nieprzychylnym jej podłożu ideologicznym.

http://wiadomosci.gazeta....-dla-sluzb.html

Swarog  
Rozkręca sie
Ksylenowy Wojownik Wioski Wikingów

Jaaasiek napisał/a:
Trochę może nie w temacie, ale powstaje własnie furtka umożliwiająca odwołanie imprezy masowej. Wiem, że pewnie poleci hejt, ale uważam, że da to władzy możliwość zamknięcia imprez masowych o nieprzychylnym jej podłożu ideologicznym.

http://wiadomosci.gazeta....-dla-sluzb.html

To byłby dla PiSu strzał w stopę. Straciliby na takim ruchu bardzo dużo poparcia. Zresztą nawet nie wiadomo czy, i w jakim kształcie ta ustawa przejdzie.

Piwonia  
Rozkręca sie

na pewno PIS nie będzie odwoływał Wooda, dzisiaj wyjaśniano że w tej ustawie takie odwołanie imprez następuje przy ogłoszeniu określonego (chyba najwyższego) poziomu zagrożenia. Przecież nie będą nagle z dupy podnosić zagrożenia z najniższego do najwyższego na tydzień przed Woodem. Pis miał też zakazać styczniowej zbiórki a odbyła się z większym sukcesem. Im nawet się nie chce przeszkadzać w protestach tym dziadkom z KoDu, juz nie mówię o zakazywaniu ale nawet im nie przeszkadzają jakimiś dodatkowymi kontrolami czy biurokracją

Ogólnie, mam przeczucie, że z racji wygranej PiSu, tp będzie lepszy Wood dla Jurasa niż poprzednie bo to nawet zabawne było jak na otwarciu parę lat temu najpierw rzucał ze sceny mięsem, żeby "politycy odpierdolili się od festiwalu" a zaraz potem czytał list pochwalny od Bronka.

A teraz to dostanie takiego kopa, będzie o tym krzyczał ze sceny i wreszcie poczuje się antysystemowcem. Na ASP pewno wystąpi ten od KODów, może Tomasz Lis i Radosław Sikorski oraz ta niby siostra zakonna i będzie jazda po władzuchnie naszej drogiej od rana do wieczora a dodatkowo ludzie nakręceni informacją, że "Kaczor chce zamknąć Festiwal i aresztować wszystkich woodstokowiczów" w ekstazie będą tych wszystkich gości na rękach nosić. A i atmosfera od tego będzie lepsza, uczestnicy bardziej niż zwykle będą chcieli pokazać, że są przeciw wszystkiemu do koła i tylko woodstock to miejsce gdzie są wolni i wzrośnie skala wygłupów, szaleństw i pozytywnego wariactwa.

outi  
Lubi pieprzyć

Wysłany: Pią 25 Mar, 2016   

Gdyby miało być tak przejebane, to by już Jurek biadolił, płakał, wchodził na stół itp. PiS czego nie dotknie, to spier**doli (patrz podatek od marketów, nagle wszystkie białe budy się przekolorowały i pojawiło się 1000 różnych "marek" a ustawa idzie do "poprawy") tak że ja bym się nie obawiał.

Na mapie bomberów polska jest zieloną wyspą :D tu po prostu nie ma nikt interesu. Nikt nie traktuje polski poważnie, a na pewno nie popierdoleńcy z ISIS.

Jaaasiek  
Po co tyle piszesz ?

Nie, no ja tylko zaznaczyłem, że jest taka możliwość ;)

outi  
Lubi pieprzyć

Jaaasiek napisał/a:
Nie, no ja tylko zaznaczyłem, że jest taka możliwość ;)

Tzn. może inaczej - sam miałem takie myśli, ale wydaje mi się (albo raczej "nadzieja umiera ostatnia") że jest - mimo wszystko - więcej za niż przeciw. Tak jak już wspomniano: Pis już był u władzy, co prawda krótko, ale był; isis nie ma interesu w polsce (póki co), już były różne ustawy "utrudniające" ale raczej ciężko o zakazujące bo inaczej ŚDM się nie odbędą.
Co prawda obecna władza ma w dupie PR więc zawsze mogą zrobić tak, że na ŚDM pójdą wszystkie siły (polizja itp), a na woodstock odwrotnie a nawet i gorzej, ale na to są nikłe szanse. Oni mają inne zmartwienia niż uzeranie się z bandą ćpunów :D

...z drugiej strony są zapewnienia że polska jest w 300% przygotowana na terrorystów i bezpieczna a takiego kaszubskiego nie potrafią złapać :D

clover93  
Lubi pieprzyć

Wysłany: Sob 26 Mar, 2016   

outi napisał/a:

Na mapie bomberów polska jest zieloną wyspą :D tu po prostu nie ma nikt interesu. Nikt nie traktuje polski poważnie, a na pewno nie popierdoleńcy z ISIS.

Może i ŚDM i zjazd NATO faktycznie mogą być zagrożone bo politycznie kuszące cele ale W Wood nie mają interesu tylko tyle że głośno by było w mediach, ale bez żadnego przesłania, oni raczej wolą uderzać w miejsca polityczne walczące z nimi by pokazać że są górą

outi  
Lubi pieprzyć

Wysłany: Pon 04 Kwi, 2016   

clover93 napisał/a:
outi napisał/a:

Może i ŚDM i zjazd NATO faktycznie mogą być zagrożone bo politycznie kuszące cele ale W Wood nie mają interesu tylko tyle że głośno by było w mediach, ale bez żadnego przesłania, oni raczej wolą uderzać w miejsca polityczne walczące z nimi by pokazać że są górą

Ale z drugiej strony PW to
Zepsucie
Szatan
Nagość
Alkohol
Sex
Drugs
Rock'n'roll
Pogaństwo

Elys  
Coś już napisał
Zawodowy prokrastynator.