Pociąg w którym można wyprostowac nogi |
Autor |
Wiadomość |
marbod
Forumowy prawiczek
Wiek: 34 Dołączył: 04 Lip 2014 Posty: 31 Skąd: Na wschód od Renu
|
Wysłany: Pią 04 Lip, 2014 Pociąg w którym można wyprostowac nogi
|
|
|
Część,
Zwracam się z pytaniem do osób które regularnie jeżdżą do Kostrzyna pociągiem:
Ile dni przed rozpoczęciem festiwalu najlepiej pojechać żeby z jednej strony załapać się na tańsze, woodstockowe przejazdy a z drugiej mieć minimum komfortu: znaczy miejsce żeby usiąść i przestrzeń umożliwiającą chodzenie do kibla (sikanie przez drzwi trzymane przez kompana jest może klimatyczne, ale raczej nie zbyt rozsądne...).
Myślicie, że nocny pociąg z poniedziałku na wtorek będzie rozsądnie zapełniony, czy raczej już będzie pełno aż po sufit?
Do tej pory jechałem pociągiem na woodstock 2 razy, oba 2 dni przed festiwalem i o ile za pierwszym razem było całkiem spoko (niby siedzenie na ziemi, ale dobra impreza i dało się oddychać) to ostatnio była tragedia, szczególnie, że moja dziewczyna pare razy mdlała i do okna musiałem nieść ją dosłownie chodząc po ludziach. |
|
|
|
 |
Elsanka
Rozkręca sie

|
Wysłany: Pią 04 Lip, 2014
|
|
|
Wydaje mi się, że ciężko ocenić ile osób będzie w danym woodstockowym pociągu. Jeżeli chcesz większego komfortu, to chyba lepiej będzie jechać jakimś zwykłym pociągiem.
Jeżeli jednak koniecznie musisz jechać woodstockowym, to w zeszłym roku jechałam chyba o północy z Katowic i mieliśmy miejsca siedzące i do kibelka bez problemu też dało się dojść. Także myślę, że te pociągi, które odjeżdżają najpóźniej są najmniej zatłoczone i po drodze też wsiada mało osób, ale może niech się jeszcze wypowiedzą bardziej doświadczone osoby. :) |
|
|
|
 |
boksu
Na pewno offtopuje the stoppable force

Wiek: 38 Dołączył: 15 Lip 2012 Posty: 810 Skąd: blisko Płońska
|
|
|
|
Pociągi typowo woodstockowe są zawsze zawalone, nie ma raczej wyjątków. Jak chcesz jechać luźniej to pojedź TLK/EIC z wykupioną miejscówką ;p Możesz też pomyśleć nad dojazdem do Poznania i przesiadce w "krótkorelacyjny", jest szansa że trafisz luźniejszy :) |
|
|
|
 |
Wonsz
Forumowy prawiczek Człowiek Wonsz

|
|
|
|
Jak coś to ja jadę właśnie z KRK pociągiem TLK, miejscówkę pewnie sobie wezmę. Wyjeżdżam 26.07 więc obstawiam, że będzie dość luźno. :D |
|
|
|
 |
Vorathiel
Lubi pieprzyć

Wiek: 33 Dołączył: 13 Kwi 2011 Posty: 595 Skąd: Nowa Huta k.Krakowa
|
Wysłany: Sob 05 Lip, 2014
|
|
|
26 pewnie tak. Ja jadę TLK 28.07 (poltora godziny przed pierwszym oficjalnym uctokowym) i juz mnie w innym temacie psotraszyli, ze bedzie pelno bydla, ktore wykupi bilety bez miejscowek i sie wcisnie na krzywy ryj by usiasc. ;p |
|
|
|
 |
argasek
Coś już napisał argasek

|
Wysłany: Pią 11 Lip, 2014
|
|
|
Widzisz? Trzeba było od razu jechać tym Woodstockowym, brak siedzeń w cenie! :D |
|
|
|
 |
Cyman!
Coś już napisał
|
|
|
|
Vorathiel napisał/a: | 26 pewnie tak. Ja jadę TLK 28.07 (poltora godziny przed pierwszym oficjalnym uctokowym) i juz mnie w innym temacie psotraszyli, ze bedzie pelno bydla, ktore wykupi bilety bez miejscowek i sie wcisnie na krzywy ryj by usiasc. ;p |
PODOBNO (rzadko jeżdżę, więc pewności nie mam) w TLK bez miejscówki teraz nie pojedziesz, ale z racji że mamy sezon, że Woodstock, że Polska i TLK, to pewnie tak to się dla Ciebie skończy... Sorry, taki mamy klimat. ;)
A co do tematu - nie wiem jak wcześnie należałoby wyjechać, ale z doświadczenia wiem że większość pociągów w kierunku Kostrzyna w tygodniu poprzedzającym festiwal jest raczej ZARĄBANA i szanse na komfortową podróż są raczej nikłe. Polecam samochód, korzystałem w zeszłym roku i z innej metody już nie skorzystam. ;) |
|
|
|
 |
Mazu
Typowy spamer Ninja z Kazachstanu

|
|
|
|
Cytat: |
PODOBNO (rzadko jeżdżę, więc pewności nie mam) w TLK bez miejscówki teraz nie pojedziesz |
pojedziesz. Jak się skończą siedzące to sprzedają bilety bez miejscówek - stojące lub bawisz się chama i siadasz gdzie popadnie.
A komfortowo idzie dojechać w niedzielę. |
|
|
|
 |
trzykawki
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Śro 16 Lip, 2014
|
|
|
Witam. Najwygodniej (nawet na 1-2 dni przed rozpoczęciem) można dojechać pociągiem w sposób następujący: Kraków 7:41 - Krzyż 15:58 TLK (z miejscówkami), Krzyż 16:20 - Kostrzyn 17:55 osobowy. W pierwszym etapie cisza, spokój i wygoda, od Krzyża w osobówce zaczyna się impreza, co stanowi integralny element woodstocku, a 1,5 h to w sam raz aby poczuć klimat, a nie zamęczyć się. |
|
|
|
 |
Amigo
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Śro 16 Lip, 2014
|
|
|
Są jeszcze miejscówki na bezpośredni TLK z Przemyśla przez Rzeszów, Kraków, ... , Wrocław... do Kostrzyna (docelowo do Świnoujścia).
Wyjazd np. z Rzeszowa o 12.17
To jedyne bezpośrednie połączenie pociągiem nie-woodstockowym na takiej trasie. I dopiero od tego roku. Ja wczoraj kupiłem bilety siedzące na 29.07. |
|
|
|
 |
anitowa [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2014
|
|
|
Mazu, czy ten tekst w podpisie z pytaniem o moje przygotowania do Woodstocku to faktycznie Twoje pytanie, czy znowu szerzy się jakiś wirus? Raczej Cię nie kojarzę, więc wątpię, żebyśmy się znali ...:-) |
|
|
|
 |
Mazu
Typowy spamer Ninja z Kazachstanu

|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2014
|
|
|
anitowa napisał/a: | Mazu, czy ten tekst w podpisie z pytaniem o moje przygotowania do Woodstocku to faktycznie Twoje pytanie, czy znowu szerzy się jakiś wirus? Raczej Cię nie kojarzę, więc wątpię, żebyśmy się znali ...:-) |
http://uctok.com/topics22/you-vt2039.htm
Polecam zapoznać się. ;) |
|
|
|
 |
argasek
Coś już napisał argasek

|
Wysłany: Pon 28 Lip, 2014
|
|
|
anitowa napisał/a: | Mazu, czy ten tekst w podpisie z pytaniem o moje przygotowania do Woodstocku to faktycznie Twoje pytanie, czy znowu szerzy się jakiś wirus? Raczej Cię nie kojarzę, więc wątpię, żebyśmy się znali ...:-) |
E, to już obcego o przygotowania zapytać nie można? :P |
|
|
|
 |
|